Vlaams Belang is hard voor N-VA en wuift regering Michel I uit

Vlaams Belang is hard voor N-VA en wuift regering Michel I uit

Over het migratiepact zaten maar twee partijen op dezelfde lijn: de N-VA en Vlaams Belang. Die laatsten stemden dan ook als enigen tégen het migratiepact in De Kamer, maar dat wil niet zeggen dat ze N-VA veel succes toewensen, de twee partijen zijn gezworen vijanden. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken was alvast niet mals voor de Vlaams-nationalisten.

De regering Michel I gaat niet verder onder de vlag van de Zweedse coalitie: de nieuwe coalitie is oranje-blauw en Charles Michel neemt morgen het vliegtuig naar Marrakech. Dat N-VA-ministers nu vervangen worden door staatssecretarissen zal Vlaams Belang allicht worst wezen, maar je zou denken dat er toch wat sympathie zou zijn voor N-VA, die tenslotte even hard tegen het migratiepact waren als Vlaams Belang.

Lees hier alles over de persconferentie van premier Charles Michel en de uitleg van Bart De Wever over zijn exit.

Niets is minder waar, op Twitter sneert Tom Van Grieken in verschillende edities over het beleid van N-VA tijdens de vier jaar Michel I en kan er zelfs een vleugje humor af. Vlaams Belang wuift de regering alvast met veel plezier uit, zo blijkt.

Wordt Marrakech-coalitie het woord van het jaar? Volgens Vlaams Belang was het al een waarheid, dat illustreert Van Grieken graag met een foto. De moddercampagne naar de volgende verkiezingen is ook aan de rechterzijde bij deze van start gegaan.

Gesponsorde artikelen