Vlaamse frituur pakt uit met de ‘Glabbeekse kanonskogel’, een spotgoedkope gehaktbal van 400 gram

Vlaamse frituur pakt uit met de ‘Glabbeekse kanonskogel’, een spotgoedkope gehaktbal van 400 gram

Het assortiment binnen de Vlaamse frituur is weer een nieuwe variant rijker: de Glabbeekse kanonskogel, een zelf gemaakte gehaktbal van wel 400 gram. Het is de nieuwe trots van frituuruitbater Oliver ‘Olli’ Bömer, uit Het Vlaams-Brabantse Glabbeek én kost amper drie euro. Vaak is zelfs een groot pak frieten nog duurder!

Olli Bömer opende nog maar een week geleden in Glabbeek een frituur die hij toepasselijk ‘Buikje Vol’ noemde. Daar serveert hij al vanaf het begin extra grote saté’s en nu heeft hij dus ook zijn reuzegehaktbal. “De gehaktbal, die we tot Glabbeekse kanonskogel gedoopt hebben, weegt om en bij de 400 gram”, zegt hij over zijn nieuwe trots.

De frituuruitbater vindt dat veel frituren te veel geld vragen voor hun eten. Hij wil daar iets aan doen. “Drie euro is een eerlijke prijs, vinden wij. Hiermee willen we de mensen ook duidelijk maken dat ze vaak te veel betalen voor hun vleesjes bij heel wat frituren, vooral degene die door Chinezen worden overgenomen”, zegt hij in de krant Het Laatste Nieuws.

Die ‘frietchinezen’ zijn een doorn in het oog voor Olli. “Vind jij het niet vreemd om iets typisch Belgisch te moeten gaan eten bij een Chinees? Wij gaan toch ook geen kebab of Chinees eten bij een Belg. Frieten zijn een Belgische traditie en die moeten we bewaren”, gaat hij verder.

Getty Images

Goedkope frieten

Ook voor frieten betaal je niet veel in de Olli’s Buikje Vol. “Hier kan je voor vijf euro een familiepak kopen en daarmee heb je met het hele gezin goed gegeten. En wij lijden daarom geen verlies”, zegt de voormalige dancinguitbater vol trots.

Gesponsorde artikelen