Left Right
scrollTop top

Vlaamse regering zit dinsdag samen over extra maatregelen


Vlaamse regering extra maatregelen
© Isopix

De Vlaamse regering houdt dinsdagavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele nieuwe coronamaatregelen. Dat zegt minister-president Jan Jambon (N-VA) aan het persagentschap Belga.

De kern van de Vlaamse regering zat maandagochtend al samen over de aanpak van de coronacrisis. Er wordt de komende twee dagen voort vergaderd en dinsdagavond wordt de knoop doorgehakt of extra maatregelen nodig zijn.

‘We volgen de ontwikkelingen van uur tot uur op en zullen alles blijven doen wat nodig is om de verdere verspreiding van het virus in te dijken’, zegt Jambon aan Belga.

‘Huis niet blussen voor het brandt’

Het is opmerkelijk dat Vlaanderen nu maatregelen wil nemen, want zondag zei Jambon nog in het duidingsprogramma ‘De Zevende Dag’ dat hij geen verstrengingen wou voor Vlaanderen. ‘We moeten eerst het effect van de huidige maatregelen en dan kunnen we verder zien’, klonk het. ‘Je moet je huis niet blussen voor het begint te branden.’

De plotse bocht kan te maken hebben met druk vanuit de Vlaamse rand rond Brussel. De burgemeesters daar vragen een avondklok vanaf 22 uur en een ‘sterke beperking’ van alle sport- en cultuuractiviteiten, net als in Brussel en Wallonië.

In heel België zijn sinds vorige week maandag alle cafés en restaurants gesloten en is er een avondklok tussen middernacht en 5 uur.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755