Vlaamse regering wil subsidies wat anders gaan aanpakken

Het blijft tot de verbeelding spreken: de Vlaamse overheid die voor allerlei projecten kwistig geld uitdeelt. Zeker in de zaak van El Kaouakibi viel het op hoeveel zij langs dat Vlaamse loket was gepasseerd.

De essentie: Dat systeem wil minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) hervormen.

  • “Er stond al heel veel op de sporen nog voor die is uitgebroken. Ik moet eerlijk toegeven dat mij dat wel wat geholpen heeft omdat het de urgentie heeft aangetoond van wat we wouden aanpakken”, zo stelde die vanmorgen bij Business AM Radio.
  • “Ik denk niet dat er in Vlaanderen veel fraude of misbruik is van subsidies. Wat wel wat de foute reflex is in Vlaanderen, is dat bij alles wat goed gaat het enige antwoord dat we kennen is, ‘gooi er wat geld tegenaan’. Wanneer verdient een project het om geld te krijgen? Dat is een politieke afweging”, zo stelt die.
  • “Een maatschappelijk debat, een kerntakendebat, van “wat vinden we als samenleving de moeite waard om te ondersteunen met subsidies?”, dringt zich op. Dat debat wordt volgens mij wat te weinig gevoerd.”

Het volledige interview met Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) bij Business AM Radio kan u hieronder beluisteren.

Meer
Lees meer...