Vlaamse topondernemers slaan handen in mekaar en komen met slim horloge speciaal voor senioren

Vlaamse topondernemers slaan handen in mekaar en komen met slim horloge speciaal voor senioren

In juni komt een Belgische start-up met de Embracelet: een speciaal, slim horloge met ingebouwde alarmknop voor senioren. De start-up is een intiatief van zeventien Vlaamse topondernemers, bedrijfsleiders en zelfs CD&V-partijvoorzitter Wouter Beke.

Embracelet-maker Uest (van het West-Vlaamse ‘Oe est?‘) mag dan wel een start-up zijn, er zitten wel enkele grote namen uit de Belgische bedrijfswereld achter. Of wat dacht je van CartaMundi-topman Chris Van Doorslaer, Eneco-topman Christophe Degrez, Famous-oprichter Marc Fauconnier en zelfs CD&V-voorzitter Wouter Beke? Het zijn in totaal zeventien founding fathers, die na een gezamenlijke zakenreis de goesting hadden om iets samen te doen.

Het was een zakenreis naar San Francisco in september 2013 die de zeventien ondernemers inspireerde. “In Silicon Valley hebben we tijdens onze gesprekken met bedrijven zoals Apple, Google, Yammer, … geleerd dat het stuk voor stuk gedreven ondernemers zijn die de wereld willen veranderen”aldus Katrien Devos, Voorzitter van de Raad van Bestuur. Op het afscheidsdiner besloten ze dan maar “iets samen te doen”. Dat ‘iets’ blijkt nu dus een slim horloge voor senioren te zijn, ‘iets’ waar ze anderhalf jaar in alle stilte aan gewerkt hebben.

Alarm slaan

De Embracelet moet senioren helpen om langer zelfstandig te zijn, en dus ook langer thuis te blijven wonen. Het slimme horloge doet namelijk ook dienst als stil alarm, waarmee de senioren hun familie of vrienden kunnen verwittigen als er thuis iets gebeurd is, of als ze op pad verdwaald zijn. Aan de hand van zelflerende algoritmes zal het toestel ook zelf alarm kunnen slaan. Samen met dat alarm worden dan de gps-coördinaten verstuurd, zodat het familielid meteen weet waar hij of zij naartoe moet gaan. 

Uest mikt op 65-plussers als doelgroep voor de Embracelet. De volledige ontwikkelingsfase werd dan ook met die doelgroep in het achterhoofd doorlopen. Niets te moeilijk, gewoon de verpakking openen, horloge om de pols en klaar. De batterij moet ook makkelijk twee weken meegaan, en dus is het niet erg als je eens vergeet om het toestel op te laden. Dat duurt overigens maar een uurtje.

Prijs

Goedkoop zal de geavanceerde versie van het personenalarm niet zijn. Je zal het toestel kunnen aankopen voor 399 euro, of huren voor een maandelijks bedrag van 29 euro. Daarnaast is er ook nog een maandelijks serviceabonnement van 9,5 euro. Je kan voor 12 euro per maand ook de optie activeren om dag en nacht verbinding te kunnen maken met een alarmcentrale.

Gesponsorde artikelen