Vlaamse universiteiten geven enkel nog digitaal les tot einde academiejaar

Ugent
Isopix

De vijf Vlaamse universiteiten hebben beslist om tot het einde van het jaar enkel nog digitaal les te geven. De rectoren zaten daarover deze ochtend samen.

De maatregel geldt voor alle Vlaamse universiteiten, namelijk de Vrije Universiteit Brussel, de Universiteit Antwerpen, de Universiteit Gent, de Universiteit Hasselt en de Katholieke Universiteit Leuven.

Daarmee wachten de scholen niet af hoe de crisis in verband met het coronavirus de komende tijd evolueert. “Het leek ons beter om meteen te beslissen om de lessen tot op het einde van het semester digitaal te laten doorgaan”, zei Caroline Pauwels, rector van de VUB, daarover.

Practica, masterproef en stage?

De komende dagen en weken zullen de scholen meer details bekend maken over hoe ze dat alles precies willen uitvoeren. Er wordt momenteel gezocht naar alternatieven voor de practica, masterproef en stage.

“We beseffen dat het geheel van deze beslissingen voor alle UGent’ers grote gevolgen heeft. We hebben met z’n allen dus nog een stevige tocht voor de boeg. Als we elkaar blijven aanmoedigen, helpen en ondersteunen zoals we dat de voorbije dagen deden, moet het ons lukken die tocht tot een goed einde te brengen”, zegt Rik Van de Walle, rector van UGent. “Gemakkelijk wordt het niet. Maar moeilijk kan óók gaan.”

Examens?

Hoe de organisatie van de examens in zijn werk zal gaan, is nog niet geweten. Daarover kijken de universiteiten nog naar alle mogelijkheden. Bedoeling is wel om maximaal vast te houden aan de huidige academische kalender en de vakantie van de studenten niet in te korten.

Gesponsorde artikelen