Vleermuizen nemen wraak: Ozzy moet 28.000 euro ‘verhuisvergoeding’ betalen om kolonie van zijn erf te krijgen

Vleermuizen nemen wraak: Ozzy moet 28.000 euro ‘verhuisvergoeding’ betalen om kolonie van zijn erf te krijgen

Ozzy Osbourne en vleermuizen, het is nooit een goede combinatie geweest. 33 jaar nadat de Prince of Darkness tijdens een optreden (per ongeluk?) het hoofd van een levende vleermuis heeft afgebeten, zijn de beestjes terug voor hun wraak.

Drieëndertig jaar geleden schreef Ozzy Osbourne geschiedenis tijdens een optreden in Des Moines in de Amerikaanse staat Iowa. Een fan gooide toen een levende vleermuis op het podium, maar Ozzy dacht dat het om een rubberen exemplaar ging. Dat gebeurde namelijk wel vaker. Maar hij raapte het diertje op, en stak het hoofd in z’n mond. 

Volgens Ozzy heeft hij niet alleen de vleermuis gebeten, maar beet het dier hem ook terug. De metalzanger moest erg pijnlijke inspuitingen tegen hondsdolheid krijgen, maar dat blijkt voor de diertjes niet voldoende als wraak. Een hele kolonie heeft zich op zijn landgoed in Buckinghamshire gevestigd, zo bleek tijdens de renovatie van een oude schuur.

Betalen of celstraf

En de beestjes zijn niet van plan het zelf af te bollen. Ozzy moet hen laten verwijderen, maar nu blijkt het ook nog eens om een bedreigde soort te gaan. Daarom moest hij toestemming krijgen van de lokale overheid (die hij intussen heeft verkregen), maar daardoor moet hij wel een serieuze ‘verhuisvergoeding’ betalen: 18.500 Britse pond of zo’n 28.000 euro.

Niet dat Ozzy dat bedrag niet kan ophoesten, hij heeft genoeg verdiend in zijn lange carrière. En hij kan het maar beter doen, want bij een illegale verwijdering moet hij 5.000 pond (7.600 euro) per vleermuis boete betalen, of kan hij een gevangenisstraf van zes maanden krijgen. Leuke wraak, vleermuisjes!

Gesponsorde artikelen