Vliegtuig crasht kort na opstijgen in Cuba: 104 passagiers aan boord

Vliegtuig crasht kort na opstijgen in Cuba: 104 passagiers aan boord

Een Boeing 737 met 104 passagiers aan boord is deze avond gecrasht bij de luchthaven van Cuba. Het vliegtuig was vertrokken van de Jose Marti International Airport in Havana en was onderweg naar Holguin, een stad in het oosten van Cuba. Het is nog niet duidelijk hoeveel slachtoffers er zijn. 

Een vliegtuig dat op weg was naar Holguin, een stad in Cuba, is kort na het opstijgen op de luchthaven van Havana neergestort. De Boeing 737 was eigendom van Cubana, de vliegtuigmaatschappij van de overheid. Het vliegtuig had 104 passagiers aan boord. Er is nog geen duidelijkheid over slachtoffers.

Neergestort in het veld

Er is op de plaats van de crash een grote rookkolom te zien, het vliegtuig stortte neer in de velden naast het dorpje Santiago de las Vegas, zegt CNN. Het vliegtuig leek op de eerste beelden zwaar beschadigd, de brandweer kwam zo snel mogelijk ter plaatse om te blussen. Enkele ambulances zouden gewonden hebben afgevoerd, maar dat kon niet bevestigd worden.

Gezien de schade aan het vliegtuig is het onwaarschijnlijk dat veel passagiers het ongeluk overleefd hebben. Bronnen van CNN spraken van slechts drie overlevenden, maar nu blijft het dus wachten op officiële confirmatie daarvan.

Oude vliegtuigen

Dit is het derde grote vliegtuigongeval voor Cubana sinds 2010. De vliegtuigmaatschappij is ook enkele vliegtuigen uit z’n vloot op pensioen aan het sturen, maar heeft ook regelmatig te kampen met vertragingen door reparaties. Cuba wijst daarvoor naar de Amerikaanse overheid, die een handelsembargo met het land heeft. Cuba zou op die manier niet eenvoudig aan vervangstukken raken.

Gesponsorde artikelen