Vluchtelingenkamp Calais moet over drie dagen helemaal leeg zijn

Vluchtelingenkamp Calais moet over drie dagen helemaal leeg zijn

De ontruiming van het illegale vluchtelingenkamp bij Calais staat op het punt te beginnen. Bij de poort van het kamp staan lange rijen met vluchtelingen die het kamp uit willen. 

Naast het kamp staat een enorme hangar. Daar kunnen mensen naar binnen om zich aan te melden voor een vrijwillige verhuizing naar opvangcentra elders in Frankrijk. Mensen worden geregistreerd en krijgen een polsbandje met een kleur, die aangeeft naar welke regio ze gaan.

Er zijn honderden opvanglocaties in Frankrijk. Daar zijn 7.000 extra plaatsen gecreëerd voor vluchtelingen uit Calais. Zestig bussen staan klaar om de mensen weg te brengen. In het kamp zijn nu ongeveer 6.400 migranten aanwezig.

Het is niet voor de eerste keer dat het illegale kamp ontruimd wordt, telkens kwam het weer terug. De hulpverleners verwachten dat dit dit keer niet anders is omdat alle migranten naar Groot-Brittannië willen.

Veel mensen zouden de afgelopen weken het kamp al verlaten omdat ze niet geëvacueerd willen worden. Frankrijk hoopt dat het kamp over drie dagen helemaal ontruimd is.

Gesponsorde artikelen