Voedsellabeling: een pizza eten? Dat is dan vier uur lang calorieën verbranden

Pizza
Pexels

Wetenschappers zijn het er over eens dat het belangrijk is om mensen duidelijk te maken hoe lang ze bezig zijn met het verbranden van een snack. Een team onderzoekers aan de Universiteit van Loughborough deed een onderzoek naar voedsellabeling. En de resultaten zijn noemenswaardig.

Als je mensen bewust maakt hoe lang ze erover doen om een snack te verbranden, zullen ze er minder eten. Dat is de conclusie die een team onderzoekers aan de Universiteit van Loughborough trok. Ze onderzochten namelijk wat het effect is van labels op voedsel.

Vier uur wandelen

Zo zou het interessant zijn om op een pizza te vermelden dat je ongeveer vier uur moet wandelen om de calorieën te verbranden. Als je een chocoladereep eet, kan je ook ineens 22 minuten gaan joggen. Door die labels toe te voegen zullen mensen zichzelf minder snel verwennen, zeggen de wetenschappers.

Calorieën
BBC

De researchers keken naar 14 verschillende studies die te maken hebben met labels. Maar deze soort labeling zou ervoor kunnen zorgen dat mensen ongeveer 200 calorieën per dag minder eten. Dat lijkt in de eerste plaats niet ontzettend veel, maar het zou obesitas in ieder geval kunnen beïnvloeden.

Fysiek actief zijn

In ons land is bijna 16 procent van de volwassenen obees. Bij jongeren tussen de 2 en 17 jaar is dat maar liefst 19 procent. Daardoor is het belangrijk om op je voeding te letten. Je kan het best kiezen voor onverzadigde vetten en proberen om snelle suikers, zoals frisdrank, te vermijden.

“We zijn geïnteresseerd om het publiek op verschillende manieren juiste keuzes te laten maken op vlak van eten. Daarnaast moet het publiek ook meer bewegen”, vertelt professor Amanda Daley aan BBC. Zij is de hoofdauteur van het onderzoek.

Door het voedsel te linken aan beweging is het voor mensen makkelijk om te begrijpen wat ze eten. Daardoor kunnen ze ook makkelijker keuzes maken om een bepaalde maaltijd net niét te eten.

Gesponsorde artikelen