Zit je graag met je voeten op de stoel? Dan is er nu een stoel speciaal voor jou

Soul Seat
Instagram mysoulseat

Sommige mensen zijn perfect gelukkig met zitten met hun voeten op de grond, anderen zitten liever met één voet omhoog, in kleermakerszit of op hun knieën. Maar dat is niet altijd even makkelijk op een gewone (bureau)stoel. Daarom heeft het bedrijf Soul Seat nu een stoel ontworpen waarop je perfect kan zitten met je voetjes van de grond. En het is nog ergonomisch ook.

Wie graag met z’n voeten op de stoel zit, heeft het niet makkelijk. Zo bots je constant met je knieën tegen de tafel, begint je bureaustoel vanzelf te draaien of krijg je opmerkingen van anderen. Misschien is dat binnenkort wel verleden tijd. Want met een nieuwe stoel kan je helemaal zitten zoals je wil.

Soul Seat

Hoewel mensen die met hun voeten omhoog zitten vaak te horen krijgen dat dat niet goed is voor hun rug, is zitten in kleermakerszit eigenlijk de meest ergonomische manier om te zitten. Vroeger, toen we nog geen stoelen hadden, zaten mensen altijd met hun voeten omhoog.

De Soul Seat heeft ook geen leuning, waardoor je werkt aan je postuur. Met een leuning hebben we de neiging om naar achteren te leunen, wat eigenlijk slecht is voor je rug en je algemene postuur. Zitten in kleermakerszit zonder leuning is dus eigenlijk beter en vooral natuurlijker voor je rug.

Prijskaartje

Een stoel die je leven kan veranderen dus, al ligt hij misschien niet helemaal binnen je budget. Voor de meest basic versie van de Soul Seat betaal je namelijk 875 dollar (807,54 euro). Een bedrag waarvan je misschien wel uit je (niet-ergonomische) stoel valt.

Wij blijven dus voorlopig onze voetjes op onze normale bureaustoel proppen en blijven er dan ook de blauwe plekken slapende voeten bijnemen. Maar hopelijk komen er binnenkort ook budgetvriendelijke versies van deze stoel en kunnen wij voetoptrekkers ook makkelijk en comfortabel zitten.

Gesponsorde artikelen