Left Right
scrollTop top

Kwart meer voetgangers overleden in verkeer: grootscheepse sensibiliseringscampagne aangekondigd


Voetgangers omgekomen verkeer campagne
© Pixabay

Vorig jaar zijn in ons land 92 dodelijke slachtoffers gevallen bij de voetgangers in het verkeer. Dat zijn er 18 meer dan in 2018. Het gaat om een toename met 24 procent. Dat meldt Touring.

Pixabay

Touring start samen met de internationale koepelorganisatie FIA een affichecampagne. Het is de bedoeling om weggebruikers te laten stilstaan bij de veiligheid van voetgangers. Wereldwijd sterven dagelijks 3.500 mensen in het verkeer, bij de 15- tot 29-jarigen is dat zelfs de eerste doodsoorzaak.

“Zwakke weggebruikers moeten beter beschermd worden”, laat Touring weten aan de Mediahuis-kranten. “Het stappen moet worden gestimuleerd voor korte afstanden, zeker in de stad. Maatregelen dienen gericht te zijn op drie elementen: de weggebruiker, de voertuigen en de weginfrastructuur.”

Duizend affiches

De campagne loopt wereldwijd. In ons land wordt vooral de aandacht gevestigd op de veiligheid van voetgangers. Twee beroemdheden zullen het gezicht van de campagne zijn. Het gaat om Formule 1-piloot Charles Leclerc en om prinses Charlene van Monaco.

Er zullen in België duizenden affiches in het straatbeeld te zien zijn en de campagne zal ook op sociale media erg zichtbaar zijn. Naast opletten rijden, kan je ook al je steentje bijdragen door hier het manifest voor meer verkeersveiligheid te ondertekenen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308