Volg Coachella dit weekend live op YouTube en in virtual reality

Volg Coachella dit weekend live op YouTube en in virtual reality

Morgen start het eerste weekend van het bekendste muziekfestival in de Verenigde Staten, Coachella. En er is goed nieuws voor iedereen die er graag bij had willen zijn. Je kan het volledige eerste weekend livestreamen op YouTube. Nog een extra dit jaar is dat je het zelfs in virtual reality kan volgen.    

Twee weekends lang wordt de Coloradowoestijn in Californië omgetoverd tot het festivalterrein van Coachella. Met de kleppers die in de line-up van het festival staan is het jammer dat we er zelf niet bij kunnen zijn. Maar niet getreurd, want je kan alle optredens livestreamen op YouTube.

Op het YouTubekanaal van het festival kan je kiezen tussen verschillende deelkanalen van de verschillende podia. Wil je niet de hele tijd zoeken naar het podium waar de artiest op speelt die jij wil zien? Dan kan je op de website of de app van Coachella je eigen tijdschema maken en de livestream zal automatisch veranderen naar de artiest die jij hebt aangeduid.

Virtual Reality

Nieuw dit jaar is dat er een extra YouTubekanaal komt waar je enkele podia live in virtual reality kan volgen. De Main Stage, Sahara Tent en het festivalterrein zullen te volgen zijn via een VR180-stream en ben je er precies zelf bij! Belangrijk detail: je hebt er wel een VR-viewer voor nodig. Heb je er zo eentje? Kies op je gsm een VR-video uit het schema, klik op het Cardboard icoon (rechtsonderaan) en plaats dan je gsm in een VR-viewer.

De line-up

Vrijdag staan onder andere The Weekend, Kygo, Benjamin Clementine, Jamiroquai, The War On Drugs en de Belgische band Soulwax op het programma. Op zaterdag is Beyoncé de headliner. Queen B moest vorig jaar haar optreden afzeggen door haar zwangerschap, maar nu is ze helemaal terug. Maar ook HAIM, Django Django, Post Malone en Alt-J staan zaterdag op het festival. Het weekend afsluiten doen ze in de woestijn met onder andere Ibeyi, Fidlar, Jessie Ware en headliner Eminem.

Gesponsorde artikelen