Left Right
scrollTop top

Volgend jaar eerste toerist naar de maan?


Volgend jaar eerste toerist naar de maan?

Sinds de laatste Apollo-missie in 1972 is er niemand meer naar de maan geweest. Maar daar komt wellicht volgend jaar verandering in. Maandag maakt SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, plannen bekend om een ruimtetoerist rond de maan te vliegen. 

Musk maakt dan ook bekend wie de reis gaat maken, en da’s wellicht een Japanner, want Musk gebruikte een emoji van een Japanse vlag in één van zijn antwoorden op wie dat zou kunnen zijn.

Musk kondigde vorig jaar aan maanreizen te willen gaan maken. Volgens hem hadden er toen ook al twee mensen een aanbetaling gedaan voor een reis. Wie het waren, werd toen niet bekendgemaakt. Het bedrijf wilde alleen kwijt dat ze elkaar kenden, “geen Hollywood-types” zijn en gezondheidstests moesten ondergaan voordat hun ruimtetraining zou beginnen.

Uitgesteld

Destijds werd aangekondigd dat de trip eind 2018 zou plaatsvinden, maar het lijkt er niet op dat dat gaat gebeuren: zijn nieuwe BFR-raket voor de reis heeft vertraging opgelopen.

“Voor de gewone man die droomt over een ruimtereis is dit een belangrijke stap”, schrijft SpaceX. “Slechts 24 mensen zijn ooit naar de maan gereisd.” Hoeveel een maanreis kost, maakt het bedrijf niet bekend.

Musk, die schatrijk werd met betaalplatform Paypal en bekend is van Tesla, is een van de belangrijkste spelers in de commerciële ruimtevaart, al presenteerde hij ook enthousiaste plannen die hun ambitie uiteindelijk niet waarmaakten. Zijn einddoel is een kolonie op Mars.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810