Left Right
scrollTop top

Volgend jaar wordt er een stapel superheldenfilms in de cinema gedropt: naar welke ga jij kijken?


Volgend jaar wordt er een stapel superheldenfilms in de cinema gedropt: naar welke ga jij kijken?

Marvel, DC of independent: als jij van superhelden houdt, wordt 2019 jouw jaar. In 2019 komen er namelijk maar liefst twaalf superheldenfilms in de zalen. Hellboy, mutanten, Shazam en Gambit: ze staan allemaal al op de kalender. Maar er zitten ook een paar uniekere pareltjes tussen: check it out. 

Voor wie geen zin heeft in het zwarte gat na Avengers: Infinity War: we kunnen je al geruststellen. Na de superheldenprint van het jaar komt er namelijk een actiegevuld 2019 aan. Dat lijkt nog lang, maar binnen minder dan negen maanden wordt er maar liefst elke maand één superheldenfilm per maand verwacht, berekende Filmtotaal.

Releasedatum Hellboy: Rise of the Blood Queen en X-Men

In januari kan je alvast kijken naar Hellboy: Rise of the Blood Queen. In februari is het de beurt aan Silver & Black. Mocht dat je niets zeggen: de superhelden in kwestie daar zijn Silver Sable en Black Cat, twee dames uit het Spiderman-universum. De volgende X-Men film: Dark Phoenix komt trouwens ook uit in die maand. In maart komt Captain Marvel in de zalen. Vier films in drie maanden? Check.

In april kunnen we dan weer gaan kijken naar Shazam! uit het DC Extended Universe. Interessant detail: acteur Zachary Levi, die de ‘normale’ versie van Shazam zal spelen, was ook al te zien in Thor: The Dark World en Thor: Ragnarok. In mei is Marvel weer aan zet met Avengers 4 en in juni mag Channing Tatum opdraven in de langverwachte Gambit.

Wonder Woman en Star Wars: Episode IX worden gereleased

Uiteraard mag een superheldenfilm in het blockbusterseizoen niet mankeren: Spider-Man: Homecoming krijgt een vervolg in juli en The New Mutants verschijnt in augustus. Die laatste, een productie van 20th Century Fox, gaat over vijf jonge mutanten die in een instelling tegen zichzelf beschermd worden. In oktober komt dan weer The Crow uit en Wonder Woman mag voor de tweede keer opdraven in november.

En december, vraagt u? Dan is het tijd voor Star Wars: Episode IX. Die komt in de zalen op 20 december.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810