Volgende week typisch Belgisch: neem je zonnebril en paraplu mee naar ’t werk

Volgende week typisch Belgisch: neem je zonnebril en paraplu mee naar ’t werk

Zin om volgende week nog de barbecue te ontsteken? Dat zou kunnen tegenvallen, volgende week wordt het een echt Belgisch compromis. Wisselvallig, een beetje regen, maar gelukkig blijft het warm.

Je zou er bijna van gaan willen werken: vandaag blijft het grauw en nat. Heel warm wordt het ook niet: de maximumtemperaturen voor vandaag gaan nauwelijks boven de 15 graden en dat is in de Kempen. Daar kan het dan ook in de namiddag beginnen onweren. Dat blijft niet duren.

27 graden en onweer

Op maandag wordt het beter: er komt warme lucht uit het Noorden en de laatste regen trekt naar Frankrijk. We krijgen warme, hete temperaturen zelfs: tot 27 graden in de Kempen en 18 graden aan zee. Een ideaal moment nog om na het werk een terrasje te plegen, want de rest van de week ziet het er niet zo goed uit.

Dinsdag bedekken de wolken de zon en daalt de temperatuur een beetje. Het blijft rond de 23 graden, maar de kans op buien stijgt ook. Ook woensdag dalen de temperaturen, dan komen er ook buien opzetten uit het zuid-oosten.

Weekend weer beter

Er is ook goed nieuws: vanaf het weekend wordt het opnieuw beter: de periodes van bewolking veranderen volledig in opklaringen en de temperatuur stijgt opnieuw. Ideaal weer voor een barbecue of uitgebreid aperitieven in de zon. Een klein beetje God in Frankrijk spelen, volgend weekend kan het, maar eerst nog die miezerweek door.

Gesponsorde artikelen