Volgens deze wel heel uitgebreide fantheorie spelen honderden tv-series zich af in de fantasie van een jongetje

Volgens deze wel heel uitgebreide fantheorie spelen honderden tv-series zich af in de fantasie van een jongetje

Wat zou het internet zijn zonder websites vol fantheorieën over de populairste films, tv-series of boeken? Er zijn er duizenden, die vaak gebaseerd zijn op één of andere ‘plot hole’, een foutje in het verhaal, of simpelweg een verhaalelement dat nooit beantwoord wordt. Nu is een wel heel uitgebreide theorie naar boven gekomen, waaruit moet blijken dat zo ongeveer alle tv-series verbonden zijn met de fantasie van een jongetje uit de jaren 80.

Hoewel je het waarschijnlijk zelf niet beseft, zijn tv-series als Friends, Alias, Veronica Mars, Lost, 24, The X-Files en nog veel andere met elkaar verbonden. Meer zelfs, volgens een wel erg uitgebreide fantheorie spelen al die verhalen zich zelfs in hetzelfde universum af: de fantasie van het autistische jongetje Tommy Westphall. Wie? Tommy Westphall, een personage uit St. Elsewhere.

In de jaren 80, lang voor er sprake was van Grey’s Anatomy, was St. Elsewhere de ziekenhuisserie bij uitstek. Onder meer Denzel Washington werd er wereldberoemd mee. (Spoilers over deze serie volgen). En de hele fantheorie leunt op de onthullingen die in de laatste aflevering gebeurden. In die aflevering leren we dat alle gebeurtenissen van de serie zich eigenlijk afspeelden in de fantasie van Tommy Westphall.

Crossovers

Die onthulling heeft echter gigantische gevolgen. De serie kent namelijk crossovers met andere series uit die tijd. En aangezien alles in St. Elsewhere zich afspeelde in de fantasie van Tommy, moeten ook al die andere series zich in diezelfde fantasie afgespeeld hebben. Maar, en u kan het al raden, ook die series hebben dan weer crossovers met andere series.

Keith Gow en Ash Crowe zijn de bedenkers van de theorie, de Tommyverse, en updaten hun theorie intussen al tien jaar lang. Volgens hun onderzoek zijn er al 419 tv-series die zich in de fantasie van Tommy afspelen, en dat cijfer blijft gestaag stijgen.

In samenwerking met een graficus van The Huffington Post hebben Gow en Crowe al die series in een infografiek gegoten:

De series met dezelfde achtergrond, delen een verhaallijn.

Terwijl andere series met elkaar verbonden zijn dankzij crossovers of gewoon vermeldingen.

Bron: The Huffington Post

Gesponsorde artikelen