Volgens Harry Potter-fans bewijst trailer van ‘Fantastic Beasts’ een nieuwe theorie rond Voldemort

Volgens Harry Potter-fans bewijst trailer van ‘Fantastic Beasts’ een nieuwe theorie rond Voldemort

De nieuwe trailer van ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ doet heel wat stof opwaaien. Niet in het minst omdat er een jonge Dumbledore in zit, maar ook omdat fans nu denken dat ze een ander belangrijk personage uit de Harry Potter-boeken hebben teruggevonden. Voldemort werkt namelijk niet alleen, hij heeft regelmatig hulp van zijn slang, Nagini. 

De trailer van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zit natuurlijk tjokvol nieuwe aanwijzingen voor de hoofdplot van de film, zoals Newt die professor Dumbledore moet helpen. Maar Harry Potter-fans van het eerste uur zijn ook nog steeds op zoek naar meer achtergrondverhaal bij de oorspronkelijke zeven boeken. En ook deze keer worden ze beloond.

Maledictus

In de teaser trailer van Fantastic Beasts 2 zit namelijk een mysterieus personage, gespeeld door actrice Claudia Kim. Volgens Digital Spy zou Kim het personage van een Maledictus spelen, als onderdeel van een magische circusact/freakshow. Die attractie was een onderdeel van het promomateriaal voor Fantastic Beasts 2, maar zat ook al in de eerste film.

Wat weten we over een Maledictus? Volgens Pottermore is een Maledictus een heks of tovenaar die een bloedvloek over zich draagt, waardoor die langzaam maar zeker in een dier verandert. Da’s anders dan een Animagus, zij kunnen naar wil veranderen, Maledicten kunnen dat niet.

In het vlees

Nu stond er in de castinglijst van Fantastic Beasts 2 een ‘Enchantic Snake Girl‘, waarvan veel fans vermoedden dat ze onderdeel is van die circusact. En als je dan toch een heks hebt die in een dier moet kunnen veranderen, waarom zou ze dan geen deel uitmaken van het circus? Die theorie werd ook bevestigd door een promostukje. Daar staat in de opzet van het Circus Arcanus ‘en chair et en os’, vrij vertaald ‘in het vlees’ of ‘in het echt’: een echte slang dus.

Waar leidt dat allemaal heen, waar hebben we nog slangen gezien? De slang is natuurlijk het symbool van Slytherin, maar fans zijn meer in de richting van die andere belangrijke slang aan het denken. Nagini is niet alleen de trouwste vriend van Lord Voldemort, ze is ook een horcrux in de Harry Potter-verhalen. In de Harry Potter and the Deathly Hallows wordt haar kop afgehakt door Neville Longbottom, en het is door de boeken heen ook duidelijk dat hij een heel speciale band met het dier heeft. Het wordt nooit duidelijk wat die relatie precies is.

Slangenprint

Aangezien de eerste hints over Maledicten al in de eerste Fantastic Beasts-film zit, lijkt het erop dat deze verhaallijn al even in het hoofd van Rowling zit. Vandaar dat fans geloven dat het personage van Kim uiteindelijk de slang Nagini zal worden. Voor wie nog niet overtuigd is: het personage van Kim draagt in de teaser voor Fantastic Beasts 2 een legging met … slangenprint.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zal focussen op het verhaal van Grindelwald, de tovenaar die de magische wereld in de ban hield tot 1945. Er wordt verwacht dat de reeks, die vijf films zal tellen in totaal, uiteindelijk ook de origines van Voldemort zal onderzoeken. Maar met het personage van Kim is er toch al één tipje van de sluier opgelicht.


Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald komt uit op 16 november 2018.

Gesponsorde artikelen