Volgens Michael Moore kan alleen een nieuwe celebrity Trump vervangen als president in 2020 en dit zijn onze suggesties

Volgens Michael Moore kan alleen een nieuwe celebrity Trump vervangen als president in 2020 en dit zijn onze suggesties

Filmmaker Michael Moore denkt dat alleen een nieuwe celebrity Donald Trump kan stoppen van een tweede ambtstermijn in het Witte Huis in 2020. Hij doet een aantal voorstellen voor mogelijke opvolgers en ook wij hebben een aantal suggesties.

Eigenlijk kwam Michael Moore vertellen over zijn nieuwste Broadwayshow in de Amerikaanse tv-show The View. Maar al snel ging het gesprek over politiek en meer bepaald over wie Donald Trump kan vervangen in het Witte Huis. In 2020 kan Trump een tweede ambtstermijn breien aan zijn presidentschap, maar dat ziet Moore liever niet gebeuren. Hij is er echter van overtuigd dat alleen een beroemdheid Trump van een tweede ambtstermijn kan weerhouden.

Whoopi for president

De moderator van de tv-show, Whoopie Goldberg, grapte dat zij geen gooi naar het presidentschap zou doen, waarop Moore haar aanspoorde om het wel te doen: “Je zou winnen! Jij moet voor het presidentschap gaan met Michelle Obama als je running mate.

Niet iedereen in de show was akkoord met de stelling van Moore, maar wij lijsten toch even de celebrities op die wij graag in het Witte Huis zouden willen zien:

Oprah Winfrey

Talkshowhost Oprah Winfrey is voor ons dé krachtige vrouw die we in het Witte Huis willen zien. Oprah is enorm invloedrijk en is de eerste vrouwelijke zwarte multimiljardair in de Verenigde Staten. Ze heeft een pioniersrol gespeeld in de verkiezing van Barack Obama en ze was een hevige supporter van Hillary Clinton tijdens de afgelopen presidentsverkiezingen.

Deze powerwoman zouden wij heel graag aan het roer van de Verenigde Staten zien.

Leonardo DiCaprio

Als we onze aardbol nog enigszins de desastreuze gevolgen van klimaatopwarming willen besparen, dan moeten we Leonardo DiCaprio als president verkiezen. Hij maakte al de documentaire Before the Flood en is een hevig voorstander van een bloeiende, groene economie. DiCaprio zet zich nu al hard in voor een betere wereld, zo kwam hij in juni nog tot een akkoord met de Mexicaanse president om heb gebruik van bepaalde vissersnetten te verbieden om zo de Californische bruinvis, ook wel Vaquita genoemd, te beschermen.

Ellen DeGeneres

DeGeneres is een invloedrijke actrice en tv-presentatrice. Twintig jaar geleden leverde ze baanbrekend werk door zich te outen als lesbienne op de nationale televisie. Ze deed dat in 1997 tijdens The Oprah Winfrey Show, wat niet vanzelfsprekend was in het conservatieve Amerika.

Vandaag slaagt ze erin om kritische vragen met een kwinkslag te stellen aan de gasten in haar eigen tv-show Ellen. Met haar als president zouden holebi’s zich alvast niet vergeten voelen.

Tom Hanks

Acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson kondigde in mei aan dat hij voor president zou gaan in 2020 met Tom Hanks als running mate, maar wij zien in Hanks ook een goeie president. Hij liet zich al ontvallen dat hij de stem van senioren zeker zou krijgen, “aangezien hij in Wereldoorlog II heeft gevochten” … in zijn films natuurlijk.

Mark Zuckerberg

Van Facebook-baas Mark Zuckerberg wordt al een tijdje gedacht dat hij echt een gooi zal doen naar het presidentschap. Hij bezoekt alle staten van Amerika en heeft nu recent ook de hoofdstrateeg van Hillary Clinton in dienst genomen. Officieel is Joel Benenson aangenomen om de non-profitorganisatie van Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan te vergroten, maar alle tekenen wijzen op een echte kandidatuurstelling in 2020.

Sowieso is hij een man die weet van aanpakken en ook een ware leider is, dus dat zijn best goeie kwaliteiten voor een president.

Kanye West

De Amerikaanse rapper liet een paar maanden geleden weten dat hij in 2020 voluit voor president zou gaan, maar verwijderde die tweets weer na een mental breakdown.

Eerlijk, we kunnen ons niet voorstellen dat West de opvolger van Trump zou worden, maar we kunnen niet wachten om zijn campagne én zijn running mate te zien.

Gesponsorde artikelen