Volgens Netflix zijn dit de afleveringen waarin we verslaafd raakten aan onze favoriete series

Volgens Netflix zijn dit de afleveringen waarin we verslaafd raakten aan onze favoriete series

Wanneer ben je zodanig fan van een reeks dat je jezelf verslaafd kunt noemen? Netflix ging het na op basis van wereldwijde streaminggegevens. Daaruit blijkt dat zo goed als geen enkele reeks vanaf de eerste aflevering verslavend kan worden genoemd. Meestal hebben we iets meer tijd nodig vooraleer we het gevoel hebben dat we alles meteen willen zien. In België ligt dat kantelpunt gemiddeld rond de vierde aflevering.

De ene serie deed er al wat langer over dan de andere, maar een bepaalde aflevering slaagt er telkens de meerderheid van de fans te overtuigen. House Of Cards doet dat bijvoorbeeld wereldwijd in de derde aflevering, al hadden we het in België volgens Netflix al in de tweede aflevering te pakken voor Frank Underwood.

Wat bedoelt Netflix daar precies mee? De streamingdienst kan natuurlijk perfect meten wanneer kijkers overtuigd zijn om het hele eerste seizoen uit te kijken, aangezien dat seizoen er doorgaans al meteen volledig op staat. De bewuste aflevering is die waarna 70 procent van de kijkers het seizoen uitkijkt. Netflix is ervan overtuigd dat dit toont dat mensen anders tv kijken dan we zouden verwachten. Veel series hechten bijzonder veel belang aan de pilootaflevering, maar nooit zijn we vanaf het begin verslaafd. “Dit geeft ons het vertrouwen dat het beter is om de fans meteen alle afleveringen in één keer te geven”, stelt Netflix in een persbericht.

Hieronder zetten we de kritieke punten van de series op een rij. Let op voor SPOILERS, aangezien we bij enkele reeksen meer uitleg geven over de bewuste aflevering.

EPA

1. Breaking Bad – aflevering 2

Dit is de aflevering waarin Walt en Jesse tossen over wie Krazy 8 de fatale slag moet toedienen, maar vooral ook de aflevering waarin de badkamer van Jesse door het plafond zakt omdat bijtend zuur nu eenmaal niet in een badkuip thuishoort.

2. House Of Cards – aflevering 3

Frank Underwood is nog lang geen president, zelfs geen vicepresident. In deze aflevering verlaat hij onderhandelingen met de bonden in Washington DC om zaken in South Carolina af te handelen. We zien dat het niet altijd gemakkelijk is om thuis te komen. Gelukkig is Zoe er nog, misschien wel de laatste factor die nodig was om de meerderheid van de fans binnen te halen.

3. How I Met Your Mother – aflevering 8

Het duurde blijkbaar vrij lang voor we echt wilden weten hoe Ted zijn vrouw precies ontmoet heeft. In deze aflevering vraagt hij Lily om bij hem en Marshall te komen wonen, maar dat loopt niet van een leien dakje. Op het einde vechten ze het uit met zwaarden, dat zal de doorslag wel gegeven hebben.

4. MadMen – aflevering 6

AMC

Ook MadMen had wat tijd nodig om te gewoon te worden. Het is Moederdag en de secretaresses genieten van de zon voor een brainstorm over lippenstift. Peggy toont haar ware aard en maakt indruk, maar niet genoeg om de rode jurk van Joan te overschaduwen.

5. Orange Is The New Black – aflevering 3

Netflix

Neen, niet de aflevering met de beruchte kip was het kantelpunt. Tegen dan waren we al massaal gevallen voor Piper en de gevangenen van Litchfield Penitentiary. Het was Crazy Eyes die met haar jacht op het hart van de arme Piper ons overtuigde. Met recht en reden won de actrice Uzo Aduba vorig weekend dus een nieuwe Emmy.

6. Pretty Little Liars – aflevering 4

De meisjes zijn een beetje naïef te denken dat ze geen problemen meer hebben. Hannah is niet meer het enige kleine meisje van haar vader, Spencer krijgt wat academische karma, Emily verbergt haar ware gevoelens voor Maya, en Aria draagt de gevolgen van de fouten van haar vader. En dat alles heeft ons over de streep getrokken.

7. Dexter – aflevering 3

De Ice Truck Killer heeft z’n intrede al gedaan, maar het is in deze aflevering dat Dexter ons in gedachten meeneemt naar de eerste keer dat hij iemand vermoordde. En er gaat toch niets boven die eerste keer, of euhm, de derde keer voor de Dexter-fans.

8. Suits – aflevering 2

We zijn erg snel gevallen voor de advocaten van Suits. In deze aflevering lopen de spanningen hoog op tussen Harvey en Mike, en dat ziet Louis natuurlijk als de ideale kans om Mike aan z’n kant te winnen. Nog geen al te moeilijk plot dus, dat reserveerden de makers van deze mooie reeks voor later.

9. The Walking Dead – aflevering 2

Ook The Walking Dead had ons meteen beet – sorry voor de flauwe woordspeling. Rick bevindt zich samen met een groep overlevenden in een winkelcentrum in Atlanta, waar hij in de pilot op een paard binnenreed. Als dat paard niet genoeg was, heeft een overdosis zombies ons in de tweede aflevering overtuigd. Uiteindelijk laten ze Merle vastgeketend als een levende prooi achter.

10. Sense8 – aflevering 3

De reeks die deze zomer heel erg gesmaakt werd door Netflix-kijkers. En we vermoeden dat het vooral het laatste deel van aflevering drie was die hen overtuigd heeft. We zien Capheus in een hopeloos gevecht, terwijl hij zich aan de andere kant van de wereld bevindt en Sun hem met haar gevechtskunsten redt. Knappe scène!

Andere reeksen:

Arrow – aflevering 8

Bates Motel – aflevering 2

Better Call Saul – aflevering 4

Bloodline – aflevering 4

BoJack Horseman – aflevering 5

Gracie & Frankie – aflevering 4

Marco Polo – aflevering 3

Marvel’s Daredevil – aflevering 5

Once Upon A Time – aflevering 6

Scandal – aflevering 2

Sons Of Anarchy – aflevering 2

The Blacklist – aflevering 6

The Killing – aflevering 2

Unbreakable Kimmy Schmidt – aflevering 4

Gesponsorde artikelen