Vond je de nieuwe iPhone al duur? Dan weet je nog niet hoeveel deze Apple-sneakers kosten

Vond je de nieuwe iPhone al duur? Dan weet je nog niet hoeveel deze Apple-sneakers kosten

Apple onthulde deze week drie nieuwe iPhones, waaronder de duurste iPhone ooit. Niet minder dan 1.659 euro tel je neer voor de iPhone Xs Max met 512 GB geheugen. Maar da’s niets vergeleken bij de prijs van deze Apple-sneakers.

Dat Apple een duur merk is, hoeven we je niet meer te vertellen. Smartphones van meer dan 1.000 euro zijn al lang geen uitzondering meer en ook de MacBooks hebben een serieus prijskaartje. Maar deze sneakers slaan alles.

10.000 dollar

Op eBay staan namelijk Apple-sneakers te koop voor het astronomische bedrag van 10.000 dollar, omgerekend zo’n 8.600 euro. Het gaat natuurlijk wel om heel unieke sneakers. Volgens de verkoper horen ze zelfs thuis in een museum. “Ik heb het enige paar dat bestaat van deze sneakers”, klinkt het.

Verder zou er ook een “gelijkaardige, maar minder coole versie bestaan die gewaardeerd is op 30.000 dollar (25.800 euro)”. De schoenen werden in de vroege jaren 90 gemaakt en werden verkocht aan de werknemers van Apple. Er zijn dus maar weinig van deze sneakers gemaakt en ze waren bovendien alleen beschikbaar voor de werknemers. Wat dus de belachelijk hoge prijs kan verklaren. Meer heerlijke retro-kleding van Apple, vind je hier.

eBay

50 cent

De verkoper van deze schoenen kocht ze voor – hou je vast – 50 cent in de tweedehandswinkel. Maar besefte pas later hoe uniek de sneakers waren én hoeveel geld ze bijgevolg echt waard zijn.

Apple had in de jaren 90 verschillende stijlen van sneakers voor hun werknemers, waarvan deze in de stijl van de klassieke Reebok Club C 85 een geval apart zijn. Er zijn namelijk geen andere foto’s van deze stijl van de Apple-sneakers te vinden online. Bovendien zijn de versies waarvan er wel foto’s te vinden zijn minder kleurrijk en dus ook minder retro.

eBay

Bijna 8 keer de iPhone Xs Max

De peperdure iPhones die Apple op 12 september voorstelde, verbleken dus naast deze sneakers van het merk. Zo zou je voor dezelfde prijs als deze sneakers ook bijna acht iPhone Xs Max’s kunnen kopen. Deze ‘duurste iPhone ooit’ gaat namelijk over de toonbank voor maar liefst 1.659 euro.

De sneakers zijn natuurlijk belachelijk duur, maar als je dus, net zoals de verkoper van dit paar, ooit sneakers van Apple voor een spotprijsje tegenkomt in de tweedehandswinkel. Niet twijfelen en ze gewoon kopen, want ze zouden je weleens heel wat iPhones rijker kunnen maken. Meer informatie over de nieuwste iPhones, vind je hier.

Gesponsorde artikelen