Vond jij de finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van gisteren ook zo verdacht?

Vond jij de finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van gisteren ook zo verdacht?

Veel kijkers van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ hadden gisterenavond een vreemd gevoel na de finale tussen Tijs Vanneste en Dominique Deruddere. Die laatste leek er maar weinig zin in te hebben en verloor dan ook kansloos. “Je wilde niet winnen”, reageerde ook Erik Van Looy verbaasd.

Normaal gingen we dit seizoen Johan Boskamp te zien krijgen in De Slimste Mens ter Wereld, maar die werd last-minute vervangen door regisseur Dominique Deruddere. Die deed gisteren zijn intrede in de populaire tv-quiz, maar dat was geen succes. Goedele Wachters won nog maar eens, maar de finale tegen Tijs Vanneste, beter bekend als Van Echelpoel, verliep heel vreemd.

Toen het 78-95 stond in die finale mocht Deruddere beginnen met antwoorden. De vraag “Welke landen hebben de meeste kernwapens?” leek niet zo moeilijk en de regisseur vond dan ook vier antwoorden. Vreemd genoeg vond hij China niet. Bij 50-15 was het dan aan Tijs Vanneste, die er opvallend rustig bijzat zoals Erik Van Looy ook opmerkte. Wist hij al dat hij sowieso won?

Laten zakken tot 0 seconden

Dirk Frimout zou de beslissing brengen in deze finale, maar het licht ging even out bij Van Echelpoel die alleen “astronaut” vond en nadacht tot 1 seconde. 30-1 en alle kansen voor Dominique Deruddere, maar in plaats van deftig na te denken keek die vooral rond. Hij liet zich simpelweg zakken tot 0 seconden en mag dus naar huis.

Gevolg was dat zowel Erik Van Looy als Tijs Vanneste verbaasd waren van de afloop en dat de regisseur na één aflevering al terug naar de Verenigde Staten mag. Verloor Dominique Deruddere bewust of weet hij gewoon niet hoe het finalespel gespeeld moet worden?

Bekijk de finale hier:

Gesponsorde artikelen