Vonden ze bij ‘De Ideale Wereld’ echt geen Vlaamse presentator? Hier zijn onze suggesties

Vonden ze bij ‘De Ideale Wereld’ echt geen Vlaamse presentator? Hier zijn onze suggesties

‘De Ideale Wereld’ neemt afscheid van Otto-Jan Ham en omarmt Jan Jaap van der Wal als nieuwe presentator. Van der Wal zal het ongetwijfeld goed doen, maar wat ons en ongetwijfeld de kijkers ook opviel: het is weer een Nederlander. Zijn Vlamingen dan zo manifest ongrappig dat we er geen vonden om Ham te vervangen? Wij lijstten wat kandidaten op. 

De Ideale Wereld heeft al vijf jaar Otto-Jan Ham als presentator en dus heeft Jan Jaap van der Wal, die Ham vervangt, grote schoenen om in te vullen. Dat zal hij ook goed doen, hij is scherp, grappig en kan de actualiteit goed fileren. Maar wat wij ons afvroegen: zijn er nu écht geen Vlamingen grappig en clever genoeg om achter de desk van DIW te kruipen?

Je kan je natuurlijk afvragen: is het zo belangrijk dat er een Vlaming De Ideale Wereld stuurt, terwijl Ham uiteindelijk ook een Nederlander is. Nee, het blijft ‘m om kwaliteit gaan, ongetwijfeld ook de reden waarom van der Wal het vertrouwen van Woestijnvis krijgt. Wij sturen ook wel eens Vlamingen de grens over, kijk naar Kaat Bollen, bijvoorbeeld. Maar stél nu dat we toch even gingen vissen in de vijver van Vlaamse presentatoren. Wie zou het dan geworden zijn? Wij hebben een paar suggesties.

Stijn Van de Voorde

De meeste mensen horen Van de Voorde regelmatig op de radio bij Studio Brussel, maar hij was ook vaste panelgast in het ter ziele gegane Bart en Siska op één. Van de Voorde heeft een vinger aan de pols qua actualiteit, heeft een goed gevoel voor humor en een fijne stem. Hij werkte ook al samen met Otto-Jan Ham aan een theatervoorstelling én deed mij aan De Slimste Mens Ter Wereld. Hallo, Woestijnvis?

Gert Verhulst

SBS
Wacht. Voor je doorscrollt en zegt dat Gert Verhulst al een programma heeft, en geen reden om zijn boot achter te laten. Maar Verhulst kan wél presenteren, zit alle dagen met beide voeten in de actualiteit, kan ironisch zijn als het moet en serieus als het past. Als hij niet omver werd geblazen door een hond als sidekick, kan hij iedereen aan.

Han Coucke

Twee redenen om Han Coucke te kennen: als één van de studenten van De Kotmadam, maar de laatste tijd vooral als zijn typetje Han Solo. Coucke is acteur en stand-up comedian, en vooral dat laatste toont dat hij maatschappelijk messcherp uit de hoek kan komen en je er doen mee lachen. Of Coucke presentatorstalent heeft, zou nog moeten blijken, maar als witte raaf vinden wij ‘m een goede keuze.

Jonas Van Geel

Je kent Jonas Van Geel vooral als acteur bij Tegen De Sterren Op, maar Van Geel kan ook wel wat andere dingen aan. Hij had ook een eigen talkshow Jonas & Van Geel. Wat ons betreft heeft Van Geel ook wel het soort humor om in De Ideale Wereld de nodige ironie aan de dag te leggen. Daarbij heeft hij al bewezen dat hij ook echt met gasten kan praten. Dat contract met VTM is een formaliteit, toch?

Danira Boukhriss

Voor jullie vragen waar de vrouwen in deze lijst blijven: Danira Boukhriss kan presenteren, heeft intussen al genoeg ervaring om dat te laten tellen en is grappig. Is ze DIW-grappig? Boukhriss heeft alleszins genoeg humor om sympathiek te blijven bij allerlei soorten gasten en genoeg edge om een steek uit te delen als het nodig is.

Frances Lefebure

Frances Lefebure is de jongste op onze lijst, maar in Hotel Römantiek bewees ze al dat ze een goed gesprek kan voeren én dat ze een goed gevoel voor humor heeft (moet ook wel, in dat programma.) Ook in Café De Mol kan ze intussen wel haar mannetje staan en dat toont ook dat Lefebure zichzelf niet té serieus neemt.

Zal Jan Jaap van der Wal het goed doen? Zeer waarschijnlijk wel. Met van der Wal kiezen ze bij Woestijnvis dan ook iemand die expliciet niet hetzelfde type is als Otto-Jan Ham. Maar zal hij uit zijn rol van sidekick kunnen kruipen en in die van presentator? Wij wensen ‘m veel succes!

Wie zou jij als presentator van De Ideale Wereld eens bezig willen zien?

Gesponsorde artikelen