Voor 250 euro stuur je een lok van je haar de ruimte in

Voor 250 euro stuur je een lok van je haar de ruimte in

Voor de meesten zal een reis naar de ruimte altijd een droom blijven. Maar Lunar Mission One kan daar misschien verandering in brengen. Of toch een beetje, want het bedrijf wil zijn onderzoek financieren door bezittingen en DNA van mensen uit de hele wereld naar de maan te sturen.

Lunar Mission One wil onderzoek doen naar de maan en haar gesteente. Het plan is om een robot naar de maan te sturen en daar boringen uit te voeren. De robot zal minstens 20 meter diep graven, dieper dan ooit tevoren, maar de onderzoekers hopen op 100 meter. Door het analyseren van het gesteente willen ze meer informatie krijgen over de evolutie van de maan, het zonnestelsel en de aarde. Over tien jaar zou de robot op de maan moeten landen. Een klein detail: de missie kost 640 miljoen euro. 

Niet min, daarom lanceerde het project een kickstarter campagne om 750.000 euro in te zamelen. Dat moet genoeg zijn om het project van de grond te krijgen. Mensen kunnen geld storten en in ruil daarvoor wordt er een stukje van hen meegenomen in de ruimte. Het minimum van een storting is 1 pond of 1,20 euro. Vanaf 75 euro kan je een foto of video mee in een Digital Memory Box stoppen, vanaf 250 euro kun je een lok haar meesturen.

Daarnaast kun je, afhankelijk van het bedrag, een dankcertificaat krijgen, een lidkaart voor de Lunar Missions Club gedurende de missie, het team ontmoeten, je naam op de robot zetten of de lancering meemaken. Lunar Mission One heeft ondertussen al ongeveer 145.000 euro samen gesprokkeld. Dat is zo’n 20% van het totaalbedrag. 

Facebook Lunar Mission One

Foto van je hond, je kat, je goed rapport?

David Iron, oprichter van Lunar Mission One, zegt dat het project werd opgestart omdat het steeds lastiger wordt om missies naar de maan de financieren. “Overheden hebben het moeilijk om fondsen te vinden voor ruimteonderzoeken die puur bedoeld zijn voor de vooruitgang van de menselijke kennis.” Maar via crowdfunding kan er geld opgehaald worden én een tijdscapsule worden achtergelaten op de maan. 

Mensen mogen zelf kiezen wat ze in de Digital Memory Box meegeven. Een persoonlijke boodschap, je stamboom, een foto van je hond, je lievelingslied. De bedoeling is dat er miljoenen individuele berichten worden meegenomen en begraven op de maan. De vraag is alleen: wie gaat die ooit terug opgraven om te bekijken?

Lunar Mission One krijgt de steun van RAL Space, die al aan honderden andere ruimtemissies meewerkte, en van de Open University en University College London. Ook verschillende astronauten zoals Richard Garriot zijn enthousiast: “De maan is onze dichtstbijzijnde buur. Toch weten we er bitter weinig over naast foto’s en een paar stenen. Lunar Mission One wil dit sterk veranderen!” Astronaut Sir Martin Rees is er ook vol lof over: “Dit project is ambitieus en uitdagend. De bijzondere culturele en wetenschappelijke aspecten zouden overal interesse moeten opwekken. Het verdient te slagen.”
Bron: Mashable, Telegraph

Gesponsorde artikelen