Voor 48 euro/week is dit kruipkot van u

Voor 48 euro/week is dit kruipkot van u

Locatie is alles in de immowereld, maar zou jij bereid zijn om in een kruipkot te wonen als dat in het Londense Westminster gelegen is?

Please note, you cannot stand upright in the room.” Dat is de disclaimer die de eigenaars van een appartement in Londen bij hun advertentie op Gumtree, de Britse Hebbes.be, plaatsen. Sinds begin januari staat hun flat te koop. De enige troef: locatie, locatie, locatie. “Recht in het hart van Westminster, vlakbij de winkels en vlakbij verschillende transportmogelijkheden.”

Het “schattige, kleine” appartement is eigenlijk een voormalige opslagruimte. Dat verklaart ook meteen waarom de eigenaars een huurder zoeken die geen claustrofobie heeft en kleiner is dan 162 centimeter. Iemand anders kan namelijk niet rechtop staan in de ruimte. Maar dat zijn niet hun enige voorwaarden. “Over het algemeen zijn we gemakkelijke mensen, maar ’s nachts we tolereren geen lawaai of ongepast gedrag.”

Per week betaal je 48 euro, wat volgens de eigenaars een bijzonder lage prijs is voor de regio. En bovendien zijn er geen extra kosten. Of het legaal is om een dergelijke ruimte te verhuren als leefruimte, is niet duidelijk.

Bron: The Standard

Gesponsorde artikelen