Voor deze romantische foto’s van Koning Filip moesten duizenden toeristen opkrassen

Voor deze romantische foto’s van Koning Filip moesten duizenden toeristen opkrassen

Koning Filip en koningin Mathilde hebben gisteren de site van de Taj Mahal laten ontruimen om er een uurtje rond te wandelen en romantische foto’s te maken. Normaal zouden er op dat moment enkele duizenden toeristen rondgelopen hebben. Mathilde poseerde op dezelfde manier als prinses Diana in 1992.

Koning Filip, die tegenwoordig ook actief is op de sociale media, deelde de foto’s via Instagram en Twitter. Het koningspaar is momenteel op bezoek in India, en heeft z’n intrede niet gemist. Gisteren vooral in positieve zin, vandaag misschien iets minder. Het is uiteraard wel de gewoonte om de Taj Mahal te ontruimen wanneer een staatshoofd op bezoek komt. Je kan de Belgische koning immers niet tussen duizenden mensen foto’s laten maken. Maar voor de aanwezige toeristen is dat privilege natuurlijk minder fijn.

Wie nog op de site was, werd door veiligheidsagenten de deur gewezen. Dagelijks bezoeken zo’n 20.000 mensen het bekendste monumenten van India.

Zoals Lady Di

De koning maakte ook zelf een paar foto’s van Mathilde, toen ze voor de Taj Mahal poseerde op dezelfde manier als Lady Di 25 jaar geleden. Hij plaatste de foto op de sociale media van het Belgische koningshuis. “Ode aan de liefde, vereeuwigd in wit marmer”, schreef hij erbij. Opmerkelijk is dat Filip niet wilde dat fotografen van hem een beeld maakten terwijl Mathilde poseerde. Naar verluidt omdat hij wou vermijden dat het volk hem “als een toerist” zou zien, terwijl hij “voor het werk” in India is.

Gesponsorde artikelen