Voor elk wat wils in november: deze 10 heerlijke series komen eraan!

Voor elk wat wils in november: deze 10 heerlijke series komen eraan!

November neemt wat gas terug na de drukte van de voorbije maanden, maar met vijf nieuwe series zit er veel afwisseling in. Een western, een serie over een moord in de achttiende eeuw, een vrouw die stand-up comedian wordt in de jaren 50, en ook superhelden in een nieuwe Marvel-reeks. Voorts keren Frontier en Glitch terug voor een tweede seizoen. En er zijn clowns …

1. American Horror Story: Cult (Telenet – seizoen 7 – 01/11)

De nacht van Halloween begint er een griezelige serie. Dan start namelijk een nieuw seizoen van American Horror Story. Misschien toch best je voorzorgen nemen en in de buurt van de lichtschakelaar blijven.

Trump en clowns

Het begint nog redelijk braaf, zoals het in de meeste horrorseries -en films gaat. Maar dan barst de hel los en worden we niet meer gespaard van brutaliteit, absurditeit en veel bloed. De serie maakt ook gebruik van de realiteit en van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Het kan zijn dat je bij de gedachte aan Trump al begint te huiveren, maar de serie is natuurlijk erger dan dat.

Een jongeman gebruikt de verkiezing van Trump om mensen angst aan te jagen, zodat ze lid zouden worden van zijn sekte. Intussen worden de straten geteisterd door akelige clowns. En dat zo kort na de bioscoopsensatie It. De serie is iedere woensdag om 3 uur via Play More van Telenet te zien (en nadien in de TV-theek natuurlijk).

2. Alias Grace (Netflix – NIEUW – 03/11)

Netflix
Nu The Handmaid’s Tale alle andere topreeksen op de Emmy’s wist te verrassen, is het uitkijken naar de volgende serie op basis van het werk van schrijfster. Alias Grace is gebaseerd op de roman die de Canadese auteur in 1996 publiceerde. Eigenlijk is het een geacteerde versie van Making A Murderer, maar dan 170 jaar geleden.

Making a Murder

We gaan in dit verhaal immers ook op zoek naar de waarheid over een moordenaar. Grace Marks is een huismeid die verdacht wordt van de dubbele moord op Nancy Montgomery en Thomas Kinnear. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten, wat er natuurlijk een extra dimensie aan geeft. Vandaag wordt er nog altijd gediscuteerd over de vraag of Marks schuldig was of niet. De geschiedenis gaat dat ze James McDermott overtuigd heeft om haar te helpen de andere twee te vergiftigen.

Marks was pas 16 jaar en die leeftijd heeft haar gered. Ze zou wel een hele tijd in de cel zitten. McDermott kwam er minder goed vanaf en kreeg de doodstraf. Marks werd na acht jaar overgeplaatst omdat ze gek begon te worden. Na haar behandeling ging ze voor nog eens twintig jaar naar de gevangenis. Maar was ze schuldig? Dat is de vraag die deze serie stelt. Een korte reeks van zes afleveringen, maar we vermoeden dat dit er wel eentje wordt die we er snel willen doorjagen.

Netflix

3. Lady Dynamite (Netflix – seizoen 2 – 10/11)

De sitcom met Maria Bamford is terug voor een tweede seizoen. Het hoofdpersonage is deels gebaseerd op de actrice zelf, aangezien ze allebei last hebben van een bipolaire stoornis. Het eerste seizoen kwam een beetje traag op gang, maar intussen heeft de sitcom wel een publiek gevonden.

Bipolaire stoornis

In dit tweede seizoen zoekt Lady Dynamite het succes in de liefde, en ondertussen probeert ze een tv-serie bij een streamingsdienst gelanceerd te krijgen. Uit het leven gegrepen dus voor de comedian. Als kijker voel je zowel schaamte als emoties wanneer je haar lotgevallen ziet. Een bipolaire stoornis houdt in dat een persoon last heeft van stemmingswisselingen. Het ene moment heeft hij/zij heel veel energie wat tot euforie leidt, het andere zakt de moed in de schoenen tot op het depressieve af.

In de serie zie je hoe moeilijk het leven is voor de vele gelijkgestemde zielen die Los Angeles aantrekt. Als je zelf niet gespaard bent gebleven door het leven, dan ga je nog veel sneller mee in het verhaal en is Lady Dynamite echt wel een leuke serie.

Netflix

4. Marvel’s The Punisher (Netflix – NIEUW – 17/11)

Netflix

2017 was een echt topjaar voor fans van comics en actiehelden op Netflix. We begonnen met het iets minder gesmaakte Iron Fist, en nog maar twee maanden geleden verscheen The Defenders al. Dit is de derde grote reeks in enkele maanden tijd, en eentje waar flink naar is uitgekeken.

Spin-off

Deze serie gaat over Frank Castle, die na de moord op zijn familie op de vlucht is geslagen en het recht in eigen handen neemt. In de criminele wereld staat hij bekend als The Punisher, die op alle mogelijke manieren de misdaad probeert te bestrijden. Jon Bernthal speelt de rol van Castle, net zoals in Daredevil, de serie waarin we hem leerden kennen. The Punisher is er dan ook een soort spin-off van.

Enkele dagen na deze release verschijnt op Hulu ook Marvel’s Runaways. Je moet als fan dus elke mogelijke streamingsdienst in huis hebben. Op Hulu moeten we nog even wachten, maar wie weet neemt een Vlaamse tv-dienst de serie over. Zo kan je sinds vorige maand op Proximus TV kijken naar The Handmaid’s Tale.

2018 wordt overigens een nog mooier jaar, want dan staat er nog meer te gebeuren op Netflix: het derde seizoen van Daredevil, het tweede seizoen van Jessica Jones en het tweede van Luke Cage. En wie weet komt er nog wel ergens een superheld uit de kast.

Netflix

5. Godless (Netflix – NIEUW – 22/11)

Netflix
Na een relatief rustige start schakelen we eind november toch een versnelling hoger. Zo is het uitkijken naar de nieuwe Netflix-serie Godless. Een western met enkele bekende gezichten.

Downton Abbey goes Wild West

Wie graag westerns ziet, blijft tussen al die nieuwe series vaak op z’n honger zitten. Er was een hele tijd geleden al Deadwood, en recenter Westworld. Al was die laatste natuurlijk niet zuiver een serie over cowboys en indianen. Gelukkig is er dus nu Godless, een reeks die draait om de strijd tussen de outlaws Frank Griffin en Roy Goode. Ooit terroriseerden ze samen het Wilde Westen, maar nu nemen ze het tegen elkaar op. Meestal een goed ingrediënt voor een western.

Toevallig barst de strijd los in een stad waar vooral vrouwen wonen. Maar die moet je op de prairie natuurlijk ook niet onderschatten. Met bekende gezichten als Jeff Daniels en Jack O’Connell. En nog het meest verrassende misschien: Michelle Dockery. Haar ken je zeker als Lady Mary uit Downton Abbey. Nu zal het er een pak wilder en spannender aan toe gaan op de set, vermoeden we.

De serie telt voorlopig ook maar zes afleveringen, dus Netflix kiest deze maand voor kort en bondig. Het voordeel: we kunnen naar meer verschillende series kijken!

Netflix

6. She’s Gotta Have It (Netflix – NIEUW – 23/11)

Netflix
In 1986 maakte Spike Lee een baanbrekende film met de titel She’s Gotta Have it. In 2017 doet hij dat nog eens opnieuw, maar dan in de vorm van een serie voor Netflix.

Monogamie zat er niet in

Nola Darling is een progressieve vrouw op het einde van haar jaren als twintiger. Ze probeert een relatie op te bouwen en tegelijk aan haar carrière te timmeren, maar dat verloopt zoals voor veel twintigers niet van een leien dakje. Uit de trailer kunnen we al afleiden wat we mogen verwachten. Nola zegt meteen dat monogamie er voor haar nooit echt heeft ingezeten.

Spike Lee heeft alle tien afleveringen geregisseerd, en we kunnen nu al besluiten dat hij opnieuw hoopt om veel te doen bewegen met zijn serie. Nola besluit de trailer met de woorden: “Ik ben geen freak, ik ben geen seksverslaafde, en ik ben zeker niet iemands eigendom.”

Netflix

7. Frontier (Netflix – seizoen 2 – 24/11)

Netflix
Veel series van maar zes afleveringen dus deze maand, en zo is Frontier vorig jaar ook van start gegaan. Maar al snel was beslist dat er een tweede seizoen van zou komen. Nochtans kreeg de serie toen wisselvallige kritieken, maar er is dus duidelijk een publiek voor. Terecht ook wel, want Frontier weet actie naar het scherm te brengen met een vleugje geschiedenis.

Khal Drogo returns

De hoofdrol is weggelegd voor Jason Momoa, die je nog het best kent als Khal Drogo in Game Of Thrones. Hij speelt Declan Harp die een persoonlijke vete heeft met de Britse kolonist en schurk van het verhaal, Lord Benton. Twee ijzersterke personages die eigenlijk de rest van de cast toch deels in de schaduw zetten. Zeker Michael Smyth, een jongen die per ongeluk in de kolonie in Hudson Bay, Canada, terechtkomt. Benieuwd of hij in het tweede seizoen meer dan een motor voor Declan zal zijn.

Het vorige seizoen eindigde vrij explosief en ze likken dan ook hun wonden. Maar niemand weet of Declan Harp nog leeft – het zou ons zwaar verwonderen als het niet zo was. Lord Benton neemt het zekere voor het onzekere en heeft een geldprijs op z’n hoofd gezet. Same old story dus, en opnieuw is het aantal afleveringen beperkt tot zes. Maar geen nood: er is al een derde seizoen besteld.

Netflix

8. The Sinner (Telenet – NIEUW – 26/11)

Telenet pakt deze maand uit met één van de hits van de tv-zomer in de Verenigde Staten. In tegenstelling tot op onze Vlaamse zenders is een hitserie scoren tijdens zwoele maanden voor de netwerken in de VS wel belangrijk.

Jessica Biel

The Sinner is een serie met niemand minder dan Jessica Biel in de hoofdrol. De vrouw van Justin Timberlake gaat de mysterieuze toer op. In de pilootaflevering zie je haar op klaarlichte dag en zonder enige aanleiding een man koeltjes vermoorden. Wat bezielde de jonge moeder en wie zit er juist achter? Dat zijn de vragen die de serie in acht afleveringen stelt.

Vermoedelijk zal het bij één seizoen blijven aangezien het een afgerond verhaal is. Eind september keken de Amerikanen naar de finale. Via Telenet kan je de reeks op 26 november bingewatchen met een marathon.

9. Glitch (Netflix – seizoen 2 – 28/11)

Netflix

Nog een andere gesmaakte serie keert eind november terug: het intussen bekroonde Glitch. De Australische reeks speelt zich af in het kleine stadje Yoorana, waar politieagent James Hayes op een nacht naar de lokale begraafplaats wordt geroepen, omdat zeven mensen uit hun graf zijn opgestaan.

Mysterie opgelost?

Ze weten niet wie ze zijn, maar verkeren allemaal in goede gezondheid hoewel ze even voordien nog dood en begraven waren. Ze zijn allemaal op de ene of de andere manier aan elkaar gelinkt en zo begint de zoektocht naar de persoon die de waarheid kent en die weet waarom ze plots uit de dood zijn teruggekeerd.

In het tweede seizoen ontdekken ze het antwoord op het mysterie, maar dan duikt plots een nieuwe bedreiging op. Down Under loopt de serie al terug sinds september, maar wij moeten op Netflix nog heel even geduld hebben. En je kan het al raden: het seizoen telt 6 afleveringen …

Netflix

10. The Marvelous Mrs. Maisel (Amazon – NIEUW – 29/11)

Amazon

Toch nog één serie die niet van Netflix komt deze maand. Je weet intussen misschien hoe dat gaat bij Amazon: er wordt een pilootaflevering gemaakt en gratis online gezet, zodat kijkers hun mening kunnen geven. Als dat succesvol is, dan volgt een tijdje later een heel seizoen. Bij The Marvelous Mrs. Maisel hadden we meteen het gevoel dat het wel goed zou komen.

Stand-up comedy

In november zal Amazon nog drie nieuwe pilots op ons loslaten, maar de serie waarmee de concurrent van Netflix uitpakt is dus die over Miriam ‘Midge’ Maisel. Zij wordt gespeeld door Rachel Brosnahan, die ook in House of Cards een belangrijke rol had. Nadat haar echtgenoot haar en de rest van z’n gezin verlaat, slaan de stoppen door. In een dronken bui ontdekt ze dat ze talent heeft voor stand-up comedy.

De serie speelt zich af in de jaren 50, en dat betekent dat ze nog een pak taboes moet proberen doorbreken. In de trailer zie je zelfs hoe ze door de politie wordt gearresteerd. Gelukkig krijgt ze hulp van een werknemer van de comedy club: Susie. Haar ga je misschien niet herkennen, maar haar stem zal wel een belletje doen rinkelen. Ze vertolkt namelijk Lois Griffin uit Family Guy. Deze keer geen zes, maar tien afleveringen. De eerste kan je nu al gratis bekijken, ook als je geen Amazon hebt dus.

Amazon

Gesponsorde artikelen