Left Right
scrollTop top

Voor hen doen ze het: de terminaal zieke fan, de schattigste supporter en de bijzondere kapper van de Rode Duivels


Voor hen doen ze het: de terminaal zieke fan, de schattigste supporter en de bijzondere kapper van de Rode Duivels

Als de Rode Duivels op 25 mei op de verkiezingslijsten stonden, dan maakte geen enkele politicus een schijn van een kans. In Iedereen Duivel werd onze nationale ploeg deze week weer van hun meest aantrekkelijke kant getoond, zowel bij hun fans als onder elkaar. Verschillende kijkers durfden het woordje te gebruiken: zijn ze niet schattig?

1. De kapper die massages geeft

“We hebben een kapper als je zou willen, weet je?” Met dat grapje geeft Marc Wilmots zijn mening over het explosieve kapsel van Marouane Fellaini. Hij moet één van de enige Rode Duivels zijn die niet regelmatig op bezoek gaat bij kapper Michel Sfaxi. De man vormde een rode draad doorheen de aflevering en lijkt voor veel spelers minstens even belangrijk als de andere medewerkers van de nationale ploeg. Ook Thibaut Courtois krijgt de raad om er eens langs te gaan. Het moet er bijzonder gezellig zijn, want blijkbaar gaat Daniël Van Buyten er soms gewoon voor zijn plezier zitten.

Uiteindelijk krijgen we de mirakelkapper ook even te zien, terwijl hij het kapsel van Eden Hazard onder handen neemt. En dan leren we de echte reden kennen: Michel deelt blijkbaar graag hoofdmassages uit, omdat die inspirerend werken. Hazard krijgt er zelfs twee na elkaar, waarna de volgende Rode Duivel al klaar zit. Even later zien we Hazard schitteren tegen Macedonië. Hopelijk heeft die Michel dus al een zitje richting Brazilië gekregen.

2. Kapitein Kompany gedraagt zich niet als vedette

Minstens even cruciaal als de kapper is Vincent Kompany. De verdediger kampte vorig jaar met een pak blessures en was dan ook voortdurend bij Lieven Maesschalck te vinden. Ook die heeft een goede band met de spelers. Zo noemt Kompany hem “sjarel”, terwijl Lieven hem met “Vinnie” aanspreekt. Hoewel we niet mogen vergeten dat het productiehuis achter het programma van Kompany is, valt het op hoe gedreven de verdediger overkomt. Uiteindelijk speelt hij al jaren voor Manchester City en slechts weinig spelers van zijn niveau zouden zich nog zo om hun nationale ploeg bekommeren.

In de kleedkamer merk je nauwelijks dat hij intussen een vedette geworden is. Hij grapt met Moussa Dembélé en met Romelu Lukaku over poortjes en tackles op de training. Wanneer Kompany tijdens Macedonië-België geblesseerd op de bank toekijkt, krijgen we een vermoeden dat we hem ooit op de plaats van Wilmots zullen zien. Ook het Kampfschwein was destijds een stuwende kracht voor onze nationale ploeg.

3. De supporter die vreselijk nieuws krijgt

Het meest emotionele moment van de aflevering was toch het bezoek van supporter Stijn aan zijn dokter. De 30-jarige fan kreeg te horen dat hij opnieuw ziek is en genezing uitgesloten lijkt. De wereld van Stijn stort voor de camera in, maar één droom wil hij toch nog realiseren. Later zien we hoe hij in een rolstoel in een Macedonische tribune heeft postgevat om de Rode Duivels te volgen. Onlangs verscheen zijn verhaal in de media: “Ik wil de Rode Duivels zien en dan is het goed geweest voor mij.” En hij wil ze natuurlijk op het WK in Brazilië bewonderen. Een trip die enkele duizenden euro’s zal kosten en daarvoor hebben verschillende ex-spelers onlangs een benefietwedstrijd gespeeld. Nog een reden waarom de Rode Duivels straks in Brazilië het beste van zichzelf moeten geven.

4. De trotse familie van Thibaut Courtois

Hij is al één van de grootste sterren in de ploeg en toch is het nog allemaal nieuw voor Thibaut Courtois. Hij krijgt dan ook de steun van zijn ouders die mee op het vliegtuig naar Macedonië stappen. Als het van zijn familie had afgehangen, dan zou Courtois misschien wel een volleyballer geworden zijn. We krijgen beelden te zien van de kleine Thibaut die met zijn zusje in de tuin speelt. Allebei grijpen ze bijzonder gedreven naar de bal. Zijn zus speelt intussen volleybal op het hoogste niveau en Thibaut gaat graag eens kijken. Het eerste wat haar opvalt is dat zijn haar er zo goed bij ligt. Wedden dat hij is langs geweest bij kapper Michel?

In de tribune kijken de ouders van Thibaut streng maar rechtvaardig toe. “Die bal was slecht getrapt, hé”, zegt de vader. Waarop de moeder haar zoon verdedigt: “Maar hij pakte hem wel klemvast.” Wanneer Eden Hazard even later een penalty trapt, krijgt ook hij kritiek. “Hij loopt van niet ver aan, dat is al niet goed”, aldus mama Courtois. Hazard scoort echter en verklaart nadien dat hij een geheim heeft om strafschoppen te trappen. Ook Kompany kijkt toe hoe Courtois de Belgen een paar keer redt. “Het is goed dat er iemand achter je staat die iedere wedstrijd een paar wereldsaves doet”, zegt hij. Maar Courtois mag wel nog iets luider worden van Vinnie. Courtois zelf geeft toe dat hij dat eerst uit respect niet durfde.

5. Feesten in de tuin van de koning

De supporters van de Motivees hadden er niet beter op gevonden dan in de winterkou een doek te spannen in een park, waarop ze de wedstrijd zouden kunnen projecteren. Alleen hebben ze dat niet aangevraagd bij de stad Brussel en gingen ze ervan uit dat het geen probleem zou zijn, aangezien ze gewoon onder elkaar wilden kijken en die andere fans er zelf bij zijn gekomen. En nog een pittig detail: ze stonden niet ver van het koninklijk paleis. De politie greep echter niet in en zo konden een honderdtal fans een feestje bouwen, want de Belgen versloegen Macedonië met 0-2. Een voorbode van de gekte die we deze zomer zullen meemaken?

6. Iedereen smelt voor de kleine Samuel

En als al het voorgaande nog niet volstaat voor onze Duivels om er in Brazilië een fantastisch WK van te maken, dan is er nog de kleine Samuel. Samen met zijn broertje staat hij de spelers op te wachten om hen een tekening in ruil voor een handtekening te geven. Kompany plaatst uiteindelijk een foto met die tekening op Facebook. Maar zijn favoriete speler is toch Eden Hazard. Wanneer hij die handtekening op zak heeft, zegt hij prompt dat hij zijn kleinkinderen ooit gaat vertellen dat hij een handtekening van Hazard gekregen heeft. Hopelijk voor hem en voor ons allemaal is Hazard tegen dan een legende geworden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810