Voor je naar Fifty Shades of Grey gaat: deze bizarre items gebruiken acteurs om seksscènes te doen slagen

Seks verkoopt, ook in Hollywoodfilms. Maar voor de acteurs en actrices zijn dat soort scènes allesbehalve een pretje. Beeld je maar eens in dat jij het plots moet gaan doen met iemand waar je helemaal niet voor valt, ook al is het meestal slechts doen alsof natuurlijk. Ook in Fifty Shades of Grey ging het er zonder twijfel niet anders aan toe. Deze bizarre items gebruiken filmmakers om ervoor te zorgen dat de seks van ons scherm spat.

Ook al duurt een seksscène soms maar enkele tientallen seconden, het vergt vaak uren om alles in te blikken. Soms zijn acteurs een hele dag met de ‘daad’ bezig en daarbij komen ze allerlei problemen tegen. En als je de scène wat geloofwaardig wil maken, dan moet je als acteur toch ook een beetje opgewonden lijken door je tegenspeler en door de situatie. Stel je dan maar eens een film voor zoals Fifty Shades of Grey, waar seks zich niet tot enkele seconden beperkt, maar ongeveer twintig minuten van de film beslaat.

Gelukkig bestaan er allerlei trucjes en middeltjes om het echt te doen lijken:

Fifty Shades of Grey

1. Een lapje voor de schaamstreek

Een lapje, een schaampruik,… hoe noem je zoiets eigenlijk? In de Middeleeuwen bestond er al een zo’n lapje waar vrouwen beroep op deden. Rond 1450 richtten schaamluizen een ware ravage aan, zodat veel vrouwen vals haar rond de schaamstreek gebruikten. Voor prostituees was het dan weer het ideale middel om sporen van seksueel overdraagbare ziektes te verbergen.

Nu gebruiken actrices het systeem dus om de schaamstreek tijdens het filmen te bedekken. Kate Winslet zou er eentje gehad hebben in The Reader.

YouTube

2. Een kous voor daarboven

Bij mannen stopt het natuurlijk niet bij schaamhaar, er is nog een lichaamsdeel waar ze rekening mee moeten houden. Tijdens de climax van een scène is het voor de kijker ondenkbaar dat er daar niks aan de hand is, en toch is het vaak zo. Gelukkig bestaan er sokken die net genoeg bedekken, zodat wij de indruk krijgen dat alles echt is.

3. Huidkleurig ondergoed

Nog een optie om het één en ander te bedekken, is huidkleurig ondergoed. Anna Paquin, bekend van True Blood, onthulde dat ze een huidkleurige riem gebruikt waarvan ze de zijkanten afknipt en die vervolgens wordt vastgekleefd. De regisseur moet dan enkel nog de juiste hoek met de camera zoeken, zodat wij als kijker niet merken dat ze daar toch niet helemaal in haar pure ligt. Ook mannen spelen wel eens vals met hun ondergoed.

4. Tepelcovers

Wat hogerop is er nog iets dat actrices niet altijd aan het brede publiek willen tonen. Geloof het niet altijd wanneer je denkt dat je een actrice met ontblote borsten ziet. Tegenwoordig is het populair om de tepels te bedekken met een soort cover, waardoor wij de illusie krijgen dat we alles zien. Miley Cyrus heeft wellicht een hele collectie thuis, aangezien ze soms niet meer dan dat draagt om uit te gaan.

Actrice Kate Mara uit House of Cards zegt dat ze in één van haar naaktscènes covers met het gezicht van Kevin Spacey droeg. Maar Frank Underwood gaf volgens haar geen krimp tijdens de opnames en speelde gewoon door.

5. Een oefenbal

Je hebt ook blijkbaar niet altijd een tegenspeler nodig. Regisseur John Turturro onthulde dat hij Kate Winslet tijdens de opnames van Romance and Cigarettes op een oefenbal liet zitten om een vrijpartij te simuleren waarbij zij zogezegd bovenaan zat.

6. Prothesen

In films waarbij het er al iets heftiger aan toe gaat of waarbij acteurs meer moeten prijsgeven dan ze willen, worden al eens invallers ingezet. Soms zit je zelfs niet naar een andere acteur te kijken, maar is gewoon alles rond de genitaliën vervangen door een prothese. Dat zou volgens The Guardian het geval zijn in gewaagde films zoals Blue is the Warmest Color en Nymphomaniac.

Nymphomaniac

7. Maandverband

Niet omdat het die tijd van de maand is, maar wel om nog een ander gewaagd standje op te nemen: anilingus, waarbij de tegenspeler met zijn tong zogezegd in het verkeerde gaatje zit. In de HBO-reeks Girls kwam actrice Allison Williams in zo’n situatie terecht. Om het acteur Ebon Moss-Bachrach wat gemakkelijker te maken, plakte ze maandverband op haar rug, zodat hij een plaats had waar hij zijn gezicht tijdens het filmen kon laten rusten.

HBO

8. Rozenwater en spray

Niet alleen het gekreun van de acteurs kan een seksscène overtuigend maken, het zit soms ook in de details. Zo lijkt het allemaal realistischer als het zweet van de rug van de spelers druipt. Daarom wordt al eens gebruik gemaakt van rozenwater en sprays om de acteurs tussen twee takes door even nat te sproeien. En als die spray dan nog een beetje blinkt komt het helemaal in orde.

Dat laatste zie je overigens in dit filmpje dat ons toont hoe ‘spannend’ een seksscène echt is.

(Bron: Mashable)
Meer
Lees meer...