Voormalig Aston Villa-spits Dalian Atkinson gestorven door politietaser

Voormalig Aston Villa-spits Dalian Atkinson gestorven door politietaser

Dalian Atkinson, de voormalige topspits van de Britse voetbalclub Aston Villa, is overleden nadat de politie van Telford hem neerschoot met een taser. Atkinson was slechts 48. De politie van Telford, een stadje in de buurt van Birmingham, start een onderzoek. 

De politie van Telford heeft vanochtend gemeld dat afgelopen nacht rond half twee een ’48-jarige man’ is overleden. Hij werd neergeschoten door een taser en is anderhalf uur later gestorven. Nu blijkt het om voormalig topspits Dalian Atkinson te gaan. Atkinson staat vooral bekend voor zijn tijd bij Aston Villa.

Tasers geven een elektrische schok van ongeveer 50.000 volt, wat veel critici doet stellen dat het wapen te vaak dodelijk is. In Groot Brittannië zijn in de laatste 10 jaar zeker 10 doden gelinkt aan een taser.

Een woordvoerder voor het ziekenhuis waar Atkinson overleed vertelt aan Britse krant The Guardian dat “we opgeroepen werden door de politie van West Mercia naar een adres in Telford rond kwart voor twee. De ambulance is onmiddellijk vertrokken en toen ze daar arriveerden, bleek het om een man te gaan die werd getaserd.”

“We hebben de man naar het Princess Royal-ziekenhuis gebracht, maar zijn toestand verslechterde. Hij kreeg een hartaanval. Ondanks de inspanningen van onze ambulanciers konden we hem niet redden.”

Atkinson scoorde meer dan 20 goals terwijl Aston Villa in de Premier League speelde. Daarna kwam hij ook nog op het veld voor het Turkse Fenerbahçe en Manchester City, met minder succes. Dit jaar degradeerde Aston Villa voor het eerst richting tweede klasse.

Gesponsorde artikelen