Voormalig voetballer Franck Berrier (Zulte Waregem, Standard, Oostende) op 37-jarige leeftijd overleden aan hartstilstand

Droevig nieuws uit de voetbalwereld, want voormalig voetballer Franck Berrier is afgelopen nacht overleden aan een hartstilstand. De Franse middenvelder is een bekende naam in het Belgisch voetbal omdat hij tien seizoenen lang actief was in de Jupiler Pro League. Hij werd amper 37 jaar.

De Normandiër Franck Berrier kreeg zijn jeugdopleiding in het gerenommeerde centre de formation van SM Caen. Daar slaagde hij er echter niet in om door te breken en via de lagere regionen in Frankrijk belandde hij in 2008 bij Zulte Waregem. Daar maakte hij snel indruk met zijn spelinzicht, voorzetten en vele assists. Het leverde hem de bijnaam Le Petit Géneral op.

Zulte Waregem, Standard Luik en KV Oostende

Na twee seizoenen was Berrier onhoudbaar geworden voor Zulte Waregem en kon hij rekenen op interesse in binnen- en buitenland. Uiteindelijk koos Berrier ervoor om in België te blijven en trok hij voor 3 miljoen euro naar Standard. Een aanslepende knieblessure zorgde ervoor dat hij in Luik nooit helemaal kon doorbreken en na anderhalf seizoen keerde hij terug naar de Gaverbeek.

Een jaar later kende Berrier het beste seizoen uit zijn carrière. Met 14 doelpunten en 10 assists hielp hij Zulte Waregem om vicekampioen te worden. De Fransman hoopte daarna zijn topseizoen beloond te zien worden met een verbeterd contract en vond dat bij kersverse eersteklasser KV Oostende dat kon rekenen op het geld van Marc Coucke.

Berrier zou uiteindelijk vijf seizoenen aan de kust blijven, maar toen Coucke met zijn geld naar Anderlecht was vertrokken, begon het zware contract van de Fransman door de wegen op de financiën van KVO. Hij moest daardoor andere oorden opzoeken.

Hartproblemen

In de zomer van 2018 ondertekende Franck Berrier een contract bij KV Mechelen in 1B. Kort daarna werden er echter hartproblemen vastgesteld waardoor hij uiteindelijk nooit in actie zou komen voor Malinois en begin 2019 definitief moest stoppen met voetballen. De pompcapaciteit van zijn hart werkte maar voor 70 procent meer waardoor topsport afgeraden werd.

Na zijn actieve loopbaan ging Berrier eerst bij KV Mechelen als scout en nadien bij KV Oostende als assistent-coach aan de slag. Volgens Sporza kreeg hij gisteren tijdens een wedstrijdje padel in de omgeving van Oostende een hartstilstand. Daar kon Berrier nog gereanimeerd worden, maar bij een nieuw hartstilstand ’s nachts in het ziekenhuis kon geen hulp meer baten.

Meer
Lees meer...