Voormalig wereldkampioen motorcrosser Eric Geboers dood teruggevonden in Mol

Voormalig wereldkampioen motorcrosser Eric Geboers dood teruggevonden in Mol

Eric Geboers, de wereldkampioen motorcrossen is overleden. De man sprong gisteren in Mol in een waterplas om een hondje te redden, maar kwam zelf niet meer boven. Deze namiddag haalde de Cel Vermiste Personen Geboers’ lichaam uit het water. Hij werd 55.

‘The Kid’ is niet meer: het lichaam van Eric Geboers werd deze namiddag uit het water van het recreatiedomein Miramax in Mol gehaald. Geboers was daar rond half tien gisterenavond ingesprongen, vanop een speedboat, achter een hondje aan. Dat was overboord gevallen, Geboers probeerde het waarschijnlijk te redden.

Water te koud

Maar het water was op dat moment erg koud en toen Geboers niet meteen teruggevonden werd, werd al snel het ergste gevreesd. “Er is gisterenavond een dramatisch ongeluk gebeurd”, vertelde de Molse burgemeester Paul Rotthier op Radio 1. “Er waren een aantal vrienden met een boot aan het varen. Op een gegeven moment is er een jong hondje om een onbekende reden in het water terechtgekomen. Eric Geboers is dat achterna gesprongen. Iemand van de aanwezigen heeft nog een reddingspoging ondernomen, maar is die al heel snel moeten staken, omdat het water heel koud was.”

Tot half drie ’s nachts werden pogingen gedaan om Geboers uit het water te halen, maar dat mocht niet baten. Geboers werd 55, hij was vooral bekend om zijn motorcrosscarrière. Hij was de enige wereldkampioen die de gouden plak behaalde in de 125, 250 en 500 cc en mocht zichzelf ook vijf keer wereldkampioen noemen. Op z’n 28 stopte hij ermee.

Actief in de cross

Eric Geboers komt uit een echte motorcrossfamilie. Zijn oom was een actieve crosser, zijn oudere broer Sylvain won 14 GP’s. Na zijn carrière richtte Eric Geboers een helikopterbedrijf op. Hij bleef actief in de motorcross, onder meer als teammanager bij het Suzuki-team van zijn broer Sylvain en organisator van GP’s.

Gesponsorde artikelen