Voormalig WWE-ster maakt verwoestend mma-debuut

Voormalig WWE-ster maakt verwoestend mma-debuut

Jake Hager, vooral bekend onder z’n WWE-naam Jack Swagger, heeft overtuigend z’n eerste mma-gevecht gewonnen. Na amper 2 minuten en 9 seconden dwong hij z’n tegenstander al tot opgeven. Hager is zo de laatste in een lang rijtje met WWE-sterren die de overstap naar mma maken. 

Tijdens het mma-debuut van Jake Hager was z’n WWE-imago nooit ver weg. Huidig WWE-ster Ron Killings (R-Truth) bracht live de muziek voor de entree van Hager en begeleidde hem naar de ring (zie tweet), en na z’n overtuigende overwinning vierde hij net zoals hij deed in WWE, met z’n leuze ‘We the People‘.

Worstelen

Er werd veel verwacht van Hager, die in z’n schooltijd een begenadigd worstelaar was. Zo zette hij in 2006 het record voor meeste pins in een seizoen in de staat Oklahoma op 30, een record dat tot op de dag nog staat. Hij werd dat jaar ook zevende in de nationale worstelkampioenschappen, waar hij zelfs toekomstige kampioenen versloeg. Hij zette die prestaties kracht bij in z’n mma-debuut, want het duurde hem amper twee minuten en negen seconden om z’n tegenstander J.W. Kiser met een submission tot opgeven te dwingen.

Hager nam van bij de start het initiatief en kreeg Kiser al snel op de grond. Daar kon hij z’n worsteltalenten tentoonspreiden, al pakte hij ook uit met enkel harde ellebogen. Ondanks z’n sterke ground and pound waren toch z’n worstelskills die hem de overwinning bezorgden, want gevangen in een arm-triangle choke (een wurggreep) zat er voor Kiser niets anders op dan op te geven.

Nog steeds kampioen

Jake Hager verwierf dus vooral faam in WWE onder de naam Jack Swagger. Hij won er meerdere titels, maar raakte eind 2016 op een dwaalspoor. Hij verscheen steeds minder op tv en vroeg begin 2017 dan ook zelf om z’n contract te beëindigen.

Hij vulde dat jaar met enkele verschijningen bij kleinere worstelorganisaties, maar tekende midden 2018 voor het Amerikaanse Lucha Underground, een worstelorganisatie die recent nog een deal met Netflix sloot. Daar werd hij meteen een grote naam en veroverde hij zelfs al snel de Lucha Underground Championship. Die titel houdt Hager, die er onder het alias Jake Strong werkt, trouwens nog steeds. Eind 2017 tekende Hager echter ook een contract bij mma-organisatie Bellator, waar hij nu dus z’n eerste gevecht heeft gewonnen. Hij is dus zowel kampioen in het professioneel worstelen als een mma-vechter.

Brock Lesnar

Hager treedt zo in de voetsporen van verschillende andere WWE-sterren die hun geluk beproefden in een mma-ring, zoals Dave Bautista (die ondertussen is overgeschakeld op acteren), Bobby Lashley en CM Punk. Die laatste kon zelfs een contract bij UFC versieren, maar met een palmares van twee gevechten en twee verliezen lijkt zijn tijd bij de mma-gigant er stilaan op te zitten.

Hager zal vooral een voorbeeld zien in Brock Lesnar, een WWE-ster die wel hoge ogen gooide in de mma-wereld. Net zoals Hager was Lesnar een begenadigd worstelaar tijdens z’n schoolperiode maar maakte hij al snel de overstap naar WWE. Daar werd hij de jongste kampioen ooit maar in 2007 maakte hij de overstap naar mma en uiteindelijk ook de UFC. Eind 2008 mocht hij er zich, na amper drie gevechten, zelfs kampioen bij de zwaargewichten noemen nadat hij UFC-legende Randy Couture versloeg.

Na gezondheidsproblemen hield Lesnar het echter voor bekeken en trok hij terug naar WWE. Maar in 2016 wandelde hij toch eenmalig nog eens de octagon in voor UFC 200. Hij versloeg Mark Hunt, maar die overwinning werd gewijzigd in een no contest omdat Lesnar positief testte voor clomifeen. Het lijkt er echter wel op dat WWE-kampioen Lesnar weer dicht bij een overstap naar mma staat. Huidige kampioen bij de zwaargewichten, Daniel Cormier, haalde al verschillende keren uit naar Lesnar (zie ook video) en gaf al meermaals te kennen dat hij het nog graag zou opnemen tegen Lesnar voor hij op pensioen gaat.

Of Jake Hager ook in de voetsporen kan treden van Lesnar en een sensatie kan worden in mma, valt nog af te wachten. Maar z’n debuut was alleszins indrukwekkend en laat het beste verhopen.

Gesponsorde artikelen