Vraag van de dag voor het internet: is Garfield een jongen of een meisje?

Vraag van de dag voor het internet: is Garfield een jongen of een meisje?

De eerste strip van Garfield verscheen vandaag exact 40 jaar geleden, maar toch heeft de luie kat nog altijd geheimen voor veel lezers. Zo vragen veel mensen zich af of het fictieve stripfiguurtje Garfield een poes of een kater is? Enkele jaren terug kwam er een definitief antwoord op deze immens belangrijke vraag: tekenaar Jim Davis heeft uitsluitsel gegeven.

Is Garfield een poes of een kater, het is één van de vele levensvragen waar je online over kan discussiëren. Voor ’t geval dat je dacht er nog niemand was opgekomen om het gewoon aan de tekenaar te vragen: een uitspraak van Jim Davis ligt net aan de basis van de discussie. Hij zei namelijk twee jaar geleden in een interview met Mental Floss dat “Garfield heel universeel is. Hij is een kat, dus hij is niet echt man of vrouw of een bepaald ras, nationaliteit. Hij is niet jong of oud.”

Boom, een mythe was geboren. Met vriendelijke groeten van parttime troller Virgil Texas verscheen vorig jaar op Wikipedia dat de oranje kat geen gender heeft. Waar uiteraard onmiddellijk een pak reactie op kwam: de pagina werd in de komende dagen maar liefst veertig (!) keer aangepast. Tot ze het bij Wikipedia beu waren, zeker nadat Garfield kort ook als Sjiitische moslim gerangschikt werd, ging de pagina een maand op slot. Eindresultaat: ’t is een kater.

En da’s ook correct. Want schrijver en tekenaar Jim Davies reageerde in de Amerikaanse krant The Washington Post dat “Garfield een jongen is. Hij heeft een vriendinnetje: Arlene.” Nu, wij willen niet de mensen zijn die aan Jim Davis uitleggen dat sommige meisjes ook een vriendin hebben, maar Garfield is dus wel degelijk een kater.

Gesponsorde artikelen