Vrachtwagen ontploft op brug in de buurt van Bologna

Vrachtwagen ontploft op brug in de buurt van Bologna

In de buurt van de luchthaven van de Italiaanse stad Bologna is een vrachtwagen na een aanrijding ontploft. Volgens de lokale media zou het om een tanker met een brandbare stof gaan. De vrachtwagen bevond zich op een brug, die gedeeltelijk is ingestort. Er is sprake van twee doden en bijna 70 gewonden.

Onder de brug bevonden zich twee showrooms, en ook daar zouden auto’s mee ontploft zijn. De explosie was dan ook enorm, aangezien in de buurt de ramen van magazijnen zijn gesneuveld. De brandweer gebruikte helikopters om de brand te blussen. In de omgeving zijn bewoners geëvacueerd.

Voorlopig zijn twee slachtoffers overleden, en nog eens bijna 70 anderen raakten gewond. Sommige van hen zijn er erg aan toe. Er wordt ook een tweede dodelijk slachtoffer gemeld, maar dat is nog niet bevestigd. Er zouden ook dertien agenten gewond zijn geraakt. De meeste slachtoffers zijn geraakt door brokstukken of liepen zware brandwonden op. Zij waren het verkeer aan het regelen na een eerder ongeluk. De snelweg loopt gedeeltelijk over de luchthaven van Bologna, maar het vliegverkeer ondervindt geen hinder.

Gesponsorde artikelen