Vrachtwagen was gekaapt, en de Poolse chauffeur is doodgeschoten door dader van aanslag Berlijn

Vrachtwagen was gekaapt, en de Poolse chauffeur is doodgeschoten door dader van aanslag Berlijn

De Poolse vrachtwagenchauffeur die in de cabine van de vrachtwagen zat die werd gebruikt bij de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn, is doodgeschoten door de dader van de aanslag. Die kaapte de truck.

De Pool was chauffeur van de vrachtwagen, tot die werd gekaapt door de dader van de aanslag. Minister Schröter van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Brandenburg benadrukt dat de vrachtwagenchauffeur geen dader is, maar een slachtoffer.

Het is nog niet duidelijk of de Pool is ontvoerd door de dader, of dat hij direct is doodgeschoten toen de vrachtwagen werd gekaapt.

De dader reed gisterenavond met de vrachtwagen een mensenmenigte in op een kerstmarkt in Berlijn. Buiten de Poolse chauffeur doodde hij elf mensen. 48 mensen raakten gewond, sommigen van hen ernstig.

Brandgang

De vrachtwagen reed in een soort brandgang tussen de stalletjes. Die gang was breder dan normale steegjes op de markt, zodat de hulpdiensten er konden rijden met ambulances of brandweerwagens. De vrachtwagen was vrijwel net zo breed als de brandgang, waardoor mensen niet opzij konden springen.

Vandaag dicht in Berlijn, maar kerstmarkten blijven open in Duitsland

De ministers van Binnenlandse Zaken spraken met elkaar af dat de kerstmarkten in Duitsland gewoon doorgaan, maar wel met strengere veiligheidsmaatregelen. In Berlijn blijven de kerstmarkten vandaag nog dicht, uit respect voor de slachtoffers.

Gesponsorde artikelen