Vreest Elon Musk voor zijn veiligheid? Minstens twee bodyguards schaduwen hem “overal” in het kantoor van Twitter

Twee “potige” bodyguards, die lijken alsof ze uit een Hollywoodfilm komen, zijn de persoonlijke bodyguards van CEO Elon Musk. Werknemers suggereren dat de beveiligers een gebrek aan vertrouwen van Musk in het personeel symboliseren.

In het nieuws: Een ingenieur die verantwoordelijk is voor de computercode van Twitter vertelde de BBC dat de miljardair constant gevolgd wordt door minstens twee bodyguards.

 • “Waar hij ook gaat in het kantoor, er zijn ten minste twee bodyguards – zeer omvangrijke, grote, Hollywood film stijl bodyguards. Zelfs als hij naar het toilet gaat”, zei de werknemer op voorwaarde van anonimiteit.
 • Volgens hem wijst het gebruik van lijfwachten “op een gebrek aan vertrouwen in de werknemers van het bedrijf”.

Tussen de regels door: Is de Twitter-CEO bang voor represailles na het ontslaan van duizenden werknemers?

 • Sinds de miljardair vorig jaar oktober de teugels van Twitter in handen nam, is bijna 75 procent van alle banen verdwenen.
 • In mei 2022 zei Musk, in reactie op een Twitter-gebruiker, dat “het bezitten van Twitter mijn levensverwachting waarschijnlijk niet zal verhogen”.
 • In een interview met The Sun toonde Elons vader, Errol Musk, zich bezorgd over de veiligheid van zijn zoon, ook al werd hij beschermd door “100 beveiligers”.
  • Om de veiligheid in het huis van zijn vader in Zuid-Afrika te verhogen, liet Elon Musk 24 uur per dag gewapende bewakers, bewakingscamera’s en elektrische hekken installeren.
 • Afgelopen december zei Musk op Twitter dat een “gekke stalker” de auto met daarin zijn zoon Lil X had gevolgd, denkend dat de miljardair erin zat. Naar verluidt stopte hij de auto en klom op de motorkap.
  • Ironisch genoeg speculeerde de politie later dat de verdachte in de zaak “een lid was van Elon Musks beveiligingsteam”, aldus Business Insider.
 • De situatie waarin Musk verkeert is niet anders dan die van een andere miljardair: Mark Zuckerberg. Sinds de aankondiging van een personeelsvermindering van 13 procent bij Facebook heeft het bedrijf de uitgaven voor de persoonlijke beveiliging van zijn oprichter met 40 procent verhoogd tot 14 miljoen dollar.

(fjc)

Meer
Lees meer...