Left Right
scrollTop top

Vreselijke wc’s, urenlange files en “belachelijk duur”: nog volop kaarten voor F1 Francorchamps dit jaar


Vreselijke wc’s, urenlange files en “belachelijk duur”: nog volop kaarten voor F1 Francorchamps dit jaar

Vorig jaar kwamen nog meer dan 30.000 Nederlanders hun Max Verstappen aanmoedigen in Francorchamps voor de Grote Prijs Formule 1 van België. Dit jaar worden er een pak minder kaarten verkocht. En dat ligt niet aan Verstappen.

Bij het Nederlandse ticketbureau SportStadion uit Groningen, dat vorige maand nog het succesvolle Max Verstappen-dorp in Oostenrijk uit de grond stampte, merken ze het goed.

Woordvoerster Marloes Schuitemaker meldt dat er nog “vele honderden tickets” te koop zijn voor de Grote Prijs van België op 26 augustus. “Mensen reizen blijkbaar probleemloos naar de verder weg gelegen circuits, maar laten het Belgische circuit dit jaar links liggen.”

Thuismatch

Francorchamps is nochtans – bij gebrek aan een GP in Nederland – een verkapte thuiswedstrijd van Formule 1-coureur Max Verstappen. Tienduizenden Nederlanders zorgden eerder deze zomer nog langs volledig oranjegekleurde tribunes bij Verstappens gewonnen race op de Oostenrijkse Red Bull-ring en later op het Duitse Hockenheim, maar de animo voor zijn thuisrace in de Ardennen is veel minder groot.

Vorig jaar gingen de dertigduizend Nederlandse tickets voor Spa als warme broodjes over de toonbank. Voor de race eind deze maand op het Belgische circuit zijn echter nog volop kaarten beschikbaar.

“De prijzen langs het circuit zijn belachelijk hoog”

Dat de animo dit jaar minder is, kan volgens Schuitemaker samenhangen met het “wat mindere comfort” op het circuit van Francorchamps. En: “Francorchamps kent wat uitdagingen”.

Nederlandse F1-fans blijken vooral slechte ervaringen met de race in Spa te hebben. Ze klaagden afgelopen jaren massaal over de dramatische sanitaire voorzieningen rond het circuit en de urenlange files voor en na de race. Veel Nederlanders deden er vorig jaar tot 10 uur over om na de race weer thuis te geraken.

Een andere, veelgehoorde klacht is deze: “De prijzen langs het circuit zijn belachelijk hoog.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755