Vrouw aangevallen met pepperspray en bestolen aan hoofdpodium Tomorrowland: federale politie start onderzoek

Vrouw aangevallen met pepperspray en bestolen aan hoofdpodium Tomorrowland: federale politie start onderzoek

Een vrouw is bestolen met pepperspray tijdens het tweede festivalweekend van Tomorrowland op de eerste avond. De festivalganger schrijft zelf op Facebook dat haar bankkaart, identiteitskaart en smartphone afgepakt werden.

De vrouw in kwestie schrijft op Facebook dat ze vrijdagavond op het festivalterrein aangevallen werd met pepperspray. Heel wat toeschouwers vluchtten weg voor de pepperspray en in die chaos werd ze beroofd van haar bankkaart, identiteitskaart en smartphone. “Op de sd-kaart van mijn telefoon stonden honderden foto’s van mijn kinderen, van uitstapjes en vakanties”, zegt ze. “Deze zijn voor u totaal waardeloos en hebben voor mij een ontzettend grote emotionele waarde. Heb dan a.u.b. het lef om deze -al is het anoniem- op een of andere manier aan mij terug te bezorgen!”

Pepperspray is in België een verboden wapen en bij Tomorrowland willen ze dat dan ook weren op het festivalterrein. Toch kunnen de organisatoren, ondanks controles aan de ingang, niet uitsluiten dat er enkele mensen met slechte bedoelingen door de mazen van het net glippen.

Nog smartphones gestolen

De vrouw zou ondertussen aangifte gedaan hebben en de federale politie is de zaak aan het ondertussen. De organisatoren van Tomorrowland hebben zelf nog geen klacht ontvangen en zouden het nieuws via sociale media vernomen hebben. Tomorrowland raadt festivalgangers die dit weekend naar Boom afzakken aan om alert te zijn.

Verder zouden er tijdens het eerste festivalweekend nog meerdere smartphones van festivalgangers gestolen zijn.

De Facebookpost:

Gesponsorde artikelen