Left Right
scrollTop top

Vrouw koopt nieuwe iPhone en krijgt er het telefoonnummer van Adele gratis bij


Vrouw koopt nieuwe iPhone en krijgt er het telefoonnummer van Adele gratis bij

Sophie Highfield heeft iets in handen gekregen waar miljoenen mensen alleen maar van kunnen dromen: de telefoonnummers van onder meer Adele, Emma Bunton en Little Britain-acteur David Walliams. De 31-jarige Britse kocht een paar maanden een nieuwe iPhone 5S en kreeg er de nummers van verschillende sterren gratis bij. Het zou om een probleem met de iCloud van Apple gaan.

“De telefoon was spiksplinternieuw. Maar opeens had ik toegang tot honderden nummers, die ik er niet zelf ingezet had”, vertelt Sophie aan de Britse krant Metro.

Toen ze op de ‘M’ klikte om haar moeder te bellen verschenen er vier moeders in haar contacten. En dat zijn er wel erg veel. Toen ze verder keek verscheen de ene na de andere ster. Van Adele, over Emma Bunton van de Spice Girls tot goudemedaillewinnaar Greg Rutherford.

Ze contacteerde Apple, maar heeft na maanden nog altijd niets vernomen van het bedrijf. “De telefoon was gloednieuw en nooit eerder gebruikt”, aldus Sophie. “Ik heb geen idee hoe die nummers in mijn toestel terecht zijn gekomen. Maar ik heb toegang tot honderden nummers die ik niet ken. Niet alleen bekenden, maar bijvoorbeeld ook Brandon van de Subway en Sophie de babysitter.”

Experts denken dat het probleem een gevolg is van een storing in de iCloud. “Ik heb nog nooit zoiets gehoord”, aldus Vladimir Katalov, de CEO van softwarebedrijf ElcomSoft. “Het toestel behoorde aanvankelijk niet toe aan een andere gebruiker en was dus ook nooit eerder met een ander account verboden. Er moet een probleem geweest zijn met de iCloud van Apple.” Zelf wil Apple geen commentaar geven.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…