Vrouw opgepakt nadat ze de school van Prince George was binnengedrongen

Vrouw opgepakt nadat ze de school van Prince George was binnengedrongen

Op 1 september was het de eerste schooldag van kleine prins George. Twee weken later, mocht hij in het midden van de dag terug naar huis omdat hij mogelijk een stalker had. De politie van Londen meldde dat een vrouw werd aangehouden omdat ze wou inbreken in de school van George. 

Prins George kan niet zomaar de bus naar school nemen. De jongen wordt beschermd door een koninklijk bewakingsteam dat ook nog eens wordt geassisteerd door veiligheidsagenten. Op Thomas’s Battersea zitten zo’n 560 kinderen wiens ouders ongeveer 19.000 euro per jaar betalen voor de lessen. Directeur van de school Ben Thomas, vertelt dat George geen voorkeursbehandeling krijgt en dat hij behandeld wordt zoals alle andere studenten die naar school gaan.

Dinsdag heeft een 40-jarige vrouw in de school ingebroken van kleine George. De jonge royal zat in de klas toen de politie meldde dat een onbekend persoon in het gebouw zat. Gisteren werd de vrouw gearresteerd omdat ze alweer in de buurt werd gesignaleerd.

Veiligheid

Er is nog geen duidelijkheid of de inbraak iets te maken had met de prins. “We werken samen met de school, waar Prins George zit, om alle veiligheidsmaatregelen te herbekijken na dit incident”, zei een woordvoerder van Metropolitan Police. We weten nog niet wie de vrouw is, maar ze wordt momenteel in een Londense politiebureau gehouden voor poging tot inbraak. De woordvoerder van Kensington Palace wou ook niet reageren uit veiligheidsredenen.

Prins William, de vader van George, vertelde dat zijn zwangere vrouw het goed doet. Nadien voegde hij eraan toe dat George terug naar school is, na een interessante week.