Vrouw van overleden Linkin Park-zanger Chester Bennington toont beelden van slechts uren voor die z’n zelfmoord

Vrouw van overleden Linkin Park-zanger Chester Bennington toont beelden van slechts uren voor die z’n zelfmoord

Talinda Bennington, de vrouw van Linkin Park-zanger Chester Bennington die midden juli zelfmoord pleegde, heeft op Twitter beelden gedeeld van haar man slechts uren voor zijn dood. Op de beelden zien we de zanger nog hartelijk lachen. “Ik toon deze beelden om aan te tonen dat depressie geen gezicht of humeur heeft”, tweette z’n vrouw. 

“Zo zag depressie eruit voor ons amper 36 uur voor zijn dood”, schreef zijn vrouw op Twitter. “Hij hield ZOVEEL van ons en wij van hem.” Met de beelden wil de vrouw van de overleden zanger aantonen dat een depressie niet altijd makkelijk te spotten is. In het filmpje zien we de Linkin Park-zanger nog hartelijk lachen, terwijl hij met zijn familie jelly beans met verschillende smaken uitprobeerde.

Zijn vrouw kondigde het filmpje ook emotioneel aan in een tweet: “Mijn volgende tweet is de meest persoonlijk die ik ooit heb geschreven. Ik toon dit zodat jullie weten dat depressie geen gezicht of een humeur heeft.”

De beelden volgen op verschillende filmpjes van de vijftienjarige zoon van Chester, Draven Bennington, naar aanleiding van de National Suicide Prevention Week. Ook hij praat over de depressie van zijn vader en hoe ook hij er niets van wist. “Hij was heel goed in het verstoppen van z’n depressie. Ik zag hem een week voordien en ik kon echt niet zeggen dat er één ding verschillend was”, zegt hij. “Ik dacht dat alles goed ging.”

Chris Cornell

Chester Bennington pleegde op 20 juli van dit jaar zelfmoord. Die datum is opvallend, omdat zijn vriend Chris Cornell, de Audioslave- en Soundgarden-frontman die op 18 mei zelfmoord pleegde, net op die dag 53 zou geworden zijn. Bennington liet zes kinderen na.

Gesponsorde artikelen