Vrouwelijke dolfijnen krijgen sneller orgasme

Vrouwelijke dolfijnen krijgen sneller orgasme

Blijkbaar zijn mensen niet de enige levende wezens die seks voor hun plezier hebben. Ook dolfijnen doen dit, en specifiek de vrouwelijke, door hun goed ontwikkelde clitoris komen ze snel en gemakkelijk aan een orgasme. Een andere studie ontdekte dat de zoogdieren ‘kinky’ van aard zijn en mannelijke dolfijnen biseksueel zijn. 

Wetenschappers geloven dat vrouwelijke dolfijnen enkel seks voor het genot hebben en gemakkelijk aan een orgasme komen, door hun goed ontwikkelde clitoris. Dr. Dara Orbach, onderzoeksmedewerker aan Mount Holyoke College, vertelde aan Newsweek: “Voor dolfijnen is seks niet alleen gericht op voortplanting, maar ook een integraal onderdeel van de sociale interactie.” Van mensen en apen is het bekend dat ze seksueel plezier en genot ervaren. Maar van dolfijnen is er nog nooit een onderzoek naar gedaan. De onderzoekers vergeleken de clitorissen van elf dolfijnen en vergeleken die met die van mensen. Dolfijnen hebben seks door met hun buiken over elkaar te wrijven, de penis van de man gaat dan in de spiraalvormige vagina van de vrouwelijke dolfijn en de seks duurt nooit langer dan één minuut.

Hier zie je een video van het paringsseizoen van de dolfijnen:

Veel gelijkenissen tussen mensen- en dolfijnenclitoris

Volgens het onderzoek zijn er veel overeenkomsten tussen de mensen- en dolfijnenclitoris. De verhoogde gevoeligheid van de clitoris en de mogelijkheid om bloed door te laten stromen tijdens een orgasme, zijn twee tekenen dat de clitoris wel veel weg heeft van die van mensen. Opvallend is dat de zenuwbundels in de clitoris veel groter zijn dan bij andere zoogdieren waarvan bekend is dat ze een orgasme ervaren.

Het vergelijken van de clitoris met die van mensen was echter niet genoeg. De onderzoekers ondergingen verschillende psychologische en fysiologische tests om te zien of de vrouwelijke dolfijnen wel degelijk een orgasme kunnen krijgen. Dit was niet zo gemakkelijk voor de onderzoekers, dolfijnen hebben namelijk geen tenen dus ze konden niet testen of de dolfijnen hun tenen krulden tijdens het orgasme.

Vreemde dolfijnen seksweetjes

Tot slot nog enkele vreemde seksweetjes over dolfijnen: de zoogdieren zitten op seksueel vlak zeker niet stil. Mannelijke dolfijnen gebruiken tijdens het masturberen blijkbaar palingen en dode vissen. kijk hier maar naar:

Hun penis voelt aan als een hand, ze kunnen er dingen mee vastnemen, oppakken en zelfs mee zwaaien. Walvissen kunnen dit ook met hun penis. Doordat voor dolfijnen seks niet alleen gericht is op voortplanting, maar ook een belangrijk onderdeel is van het creëren van sociale banden, (je lief zou dit eens moeten proberen), zien de dolfijnen die in gevangenschap gehouden worden, hun verzorgers en andere mensen als soortgenoten.

Hierdoor komt het voor dat ook mensen seksueel benaderd worden als deze met dolfijnen zwemmen. In 2002 werd Weymouth een Engels kuststadje, geteisterd door een dolfijn die wel heel veel goesting had. Wanneer een dolfijn seksueel opgewonden raakt, omcirkelen ze de vrouwelijke zwemster, en proberen ze de zwemster mee diep de zee in te trekken. Dit zorgde voor veel verdrinkingen, waardoor er tijdens die zomer niemand mocht zwemmen.

Dolfijnen groepsseks

Maar dat is niet het enige. De sierlijke “schattige” dieren zijn ook kinky. Ze plegen regelmatig incest, bijten tijdens de seks en houden wel van een agressieve gangbang. De meeste mannelijke dolfijnen zijn tot slot nog eens biseksueel, het is dus wel degelijk een oerinstinct en geen “ziekte”, zoals sommigen beweren.

Andere dieren hebben ook seks enkel voor plezier

Maar dolfijnen zijn niet de enige dieren die seks hebben voor hun plezier. Alle dieren zouden seks hebben enkel voor hun genot. Volgens the conversation magazine, genieten alle dieren op hun manier van seks. Seks zou heel vreemd zijn om te doen, als het geen plezier zou brengen. Het verhoogt het ziekterisico, het verspilt energie en het kan de kans aanzienlijk vergroten dat er iets groters langskomt en je opeet, zoals bij slakken bijvoorbeeld het geval is. Er wordt vaak voorgesteld dat dieren een inherente “drang om te reproduceren” hebben, maar dat weerlegt het andere niet: als dieren een instinct hebben om zich voort te planten, moet het op de een of andere manier functioneren en plezier is een vrij eenvoudige motivator. Al blijft dit nog steeds bij een hypothese.

Gesponsorde artikelen