Vrouwen halen hun gelijk bij BBC: mannen leveren loon in! #equality

Vrouwen halen hun gelijk bij BBC: mannen leveren loon in! #equality

Redactrice Carrie Grace heeft eerder deze maand haar ontslag ingediend uit protest tegen de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Nu hebben de mannelijke presentatoren van BBC toegegeven aan een loonsvermindering. De vrouwen bij BBC hebben hun gelijk gehaald en krijgen hetzelfde bedrag gestort op het einde van de maand. Go girls!

BBC-redactrice Carrie Grace nam ontslag na dertig jaar dienst bij BBC omdat mannen en vrouwen niet gelijk werden betaald. De redactrice vond dat “illegaal” dus wou ze niet meer werken voor de openbare omroep. Maar nu hebben haar mannelijke ex-collega’s eindelijk toegegeven aan een loonsvermindering.

Jeremy Vine, John Humphrys, Huw Edwards en Jon Sopel zijn vier mannelijke presentatoren van BBC die loon inleveren. Hoeveel ze nu gaan verdienen weten we nog niet, maar dit is wat ze afgelopen jaar verdienden.

Wie verdient wat?

Misschien ken je Chris Evans wel, de bekendste en tegelijk ook het best betaalde gezicht van BBC. In 2016/2017 kreeg hij een bedrag op zijn rekening gestort tussen 2,55 en 2,6 miljoen euro. Daar tegenover had je de best betaalde vrouw, Claudia Winkleman. Maar haar loon ligt wel een beetje lager: tussen 514.000 en 570.000 euro.

De andere mannelijke presentatoren krijgen ook nog wat geld op een jaar. Jeremy Vine, presentator bij Radio 2, kan spreken van een loon tussen 800.000 en 856.000 euro in 2016/2017. John Humphrys verdiende dan tussen 686.000 euro en 743.000 euro, Huw Edwards tussen 629.000 en 685.000 euro en Jon Sopel krijgt een bedrag tussen 228.000 en 286.000 euro.

Mind the gap

Het is nog niet bekend hoeveel de mannen nu gaan verdienen, maar Carrie Gracie is wel heel tevreden dat het evenveel wordt als de vrouwelijke collega’s. Straffer nog, de BBC-correspondente heeft zelfs bekendgemaakt dat ze opnieuw zal werken voor BBC in Londen. Uiteraard verwacht ze nu wel een eerlijk loon.

De meeste mensen vragen zich nu wel af wat de mannelijke collega’s gaan verdienen en waarom de vrouwelijke gewoon niet meer konden krijgen. Vragen waar wij nog geen antwoord hebben, maar één ding is zeker: Carrie Gracie heeft dat goed aangepakt!

#Equality

Gesponsorde artikelen