Vrouwen, jullie laten jullie onderbroek best wat vaker uit

Vrouwen, jullie laten jullie onderbroek best wat vaker uit

Vind je het soms vervelend dat je de naden van je onderbroek door je kleding heen ziet, en overweeg je daarom weleens zonder onderbroek op stap te gaan? Dan hebben wij goed nieuws voor jou: je onderbroek thuislaten verhelpt niet alleen je styling-probleem, het blijkt nog eens goed voor je gezondheid te zijn ook!

Dr. Donnica Moore, gynaecologe in New Jersey, vertelde in Health dat je vagina evenveel nood heeft aan verse lucht als andere lichaamsdelen. Door je intieme delen dag en nacht te bedekken met ondergoed, kunnen warmte en zweet zich makkelijker in je vagina opstapelen. Daardoor loop je een veel groter risico op schimmels of andere infecties. Dat risico wordt zelfs nog groter als je kanten ondergoed draagt of ondergoed in een niet-ademend materiaal, omdat die stoffen de delicate vaginale huid kunnen irriteren en kunnen leiden tot huiduitslag of allergische reacties.

Je onderbroek thuislaten is niet altijd een goed idee

Toch is enige voorzichtigheid aangewezen. Niet alle stoffen zijn namelijk geschikt om rechtstreeks in contact te komen met je vagina, omdat ze kunnen schuren of irriteren en zo kleine wondjes kunnen veroorzaken die de deur openzetten voor bacteriën. Bij die skinny jeans of die aansluitende yogabroek draag je dus maar beter een onderbroek, al was het maar om een camel toe te vermijden. Bovendien verklein je daardoor de kans op irritatie, en niet onbelangrijk: mét een onderbroek loop je niet de kans dat de gevoelige huid of haartjes vast komen te zitten in je rits. Autch!

Wanneer je een onderbroek draagt, is het wel aan te raden om te kiezen voor een katoenen exemplaar. Katoen irriteert de fragiele huid niet en absorbeert zweet . Hoe minder zweet er zich opstapelt, hoe minder kans op irritatie en/of infecties.

Slapen doe je best zonder onderbroek

Kort samengevat zijn er weinig risico’s verbonden aan geen ondergoed dragen, en kan je die risico’s gemakkelijk vermijden. Draag je wel een onderbroek, kies dan voor een katoenen exemplaar.

Zie je het niet zitten om zonder ondergoed op stap te gaan, begin dan in elk geval met je onderbroek ’s nachts uit te laten als je dat nog niet deed. Zo geef je je vagina in elk geval ’s nachts de tijd om te ademen en hoef je geen schrik te hebben dat je per ongeluk iemand zou flashen.

Gesponsorde artikelen