Vrouwen surfen het web plat op zoek naar SM sinds release Fifty Shades of Grey. En ze zoeken specifiek naar …

Vrouwen surfen het web plat op zoek naar SM sinds release Fifty Shades of Grey. En ze zoeken specifiek naar …

Sinds de verfilming van Fifty Shades of Grey in de bioscoop draait is het zoeken naar BDSM op het web met 200 procent toegenomen. En het zijn vooral vrouwen die dat doen. Ook de verkoop van BDSM-seksspeeltjes is immens toegenomen.

Een toename van 200 procent in searches op het internet voor woorden zoals “bdsm”, “domineren” en “submissie”. De trend is bovendien quasi uniform wereldwijd en uit de data blijkt dat het vooral vrouwen zijn die voor de stijging zorgen.

Vrouwen vergeleken met mannen geeft dit:

Dit is de ranking van de 16 meest toegenomen zoektermen. Submissie staat op kop. Kettingen en koorden doen het ook goed, leder is het minst toegenomen.

Als je gaat kijken naar het aantal keer dat er meer gezocht wordt naar Fifty Shades en BDSM-gerelateerde woorden, krijg je dit:

Online retailers van sekstoys beleven ook goeie dagen. Sommigen spreken van een toename van 92 procent in de verkoop van seksspeeltjes die met bondage en SM te maken hebben. Blinddoeken, handboeien en andere merchandise om te binden plus “riding props” zijn het populairst daarbij.

Gesponsorde artikelen