Vrouwen zijn tien dagen per jaar slechtgezind (maar volgens mannen zijn het er meer)

Vrouwen zijn tien dagen per jaar slechtgezind (maar volgens mannen zijn het er meer)

Vrouwen zouden (maar) tien dagen per jaar slechtgezind zijn. De voornaamste redenen daarvoor zijn: zich dik voelen, geldzorgen, partners die niet luisteren en slecht weer. Mannen hebben zo hun twijfels: want als vrouwen niet slechtgezind zijn, wat zijn ze dan wel tijdens die andere 355 dagen in het jaar?

Vrouwen beweren dat ze ongeveer vijf uur per week ‘in een dipje’ zitten, maar de mannen denken dat het eerder acht uur per week is. Dat blijkt uit een onderzoek van vitamineproducent Healthspan waarbij duizend mannen en vrouwen ondervraagd werden. Al is er misschien wel een goeie verklaring voor die onenigheid: een kwart van de ondervraagde vrouwen zegt dat het vaak hun partner is die hun slechte stemming veroorzaakt. 68% van het mannelijke geslacht geeft toe geen aandacht meer te besteden aan vrouw of vriendin wanneer ze zich slecht voelt, wat hun bui waarschijnlijk ook niet echt ten goede komt.

Mannen zijn ook slachtoffer van ‘de overgang’

Slechtgezind zijn wordt vaak toegeschreven aan vrouwen, maar beide geslachten zijn even vatbaar voor een pesthumeur. Vrouwen zijn sneller be├»nvloed door een alledaagse tegenvaller, zoals in de file staan of een regenachtige dag. Bij mannen heeft vooral te maken met hormonen. De ‘manopauze’ komt vaker voor dan gedacht wanneer het testosterongehalte daalt. De buien zouden aan beide kanten ook steeds erger worden naarmate men ouder wordt, maar iedereen weet dat de midlifecrisis vooral mannen treft.

Chocolade doet wonderen

Wat opvallender is, is de manier waarop beide daarmee omgaan. Vrouwen pakken hun slechte bui liever alleen aan met wat me-time. Mannen daarentegen verwachten dat vrouwlief hen weer doet lachen. Gelukkig zijn er genoeg remedies tegen slechtgezind zijn. Een op vijf vrouwen zegt dat shoppen het beste medicijn is, andere doen liever aan sport. Een groot stuk chocolade of glas wijn kunnen ook wonderen doen. 

Ook je dieet kan helpen tegen een slecht humeur. Vooral vette vis, eieren, noten en groenten schijnen te werken. 

De tien meest voorkomende triggers voor een slechte bui bij een vrouw zijn:

– Zich dik voelen

– Partner die niet luistert

– Slecht weer

– Te weinig geld

– Zich ondergewaardeerd voelen

– Geen kleren om aan te trekken

– Een bad hair day

– Internet/computer crasht

– Te veel (huishoudelijk) werk

– Niet weten wat s’ avonds te koken

Bron: The Daily Mail, The Telegraph

Gesponsorde artikelen