Vrouwen zouden mannen met tattoo aantrekkelijker vinden? Een fabeltje volgens deze studie

Tattoo
Photo by Allef Vinicius on Unsplash

In het spel der liefde hoeven mannen niet meer neer te kijken op hun collega’s met tattoo. Die zouden aantrekkelijker worden ingeschat door vrouwen, denken veel mannen én vrouwen. Niets van aan volgens een nieuwe studie. 

“Hoe meer testosteron, hoe begrijpelijker dat vrouwen mannen met tattoos als slechtere partners en ouders zien, in vergelijking met mannen zonder afbeelding op hun lichaam.” Dat staat de lezen in een nieuwe studie.

Onderzoekers vroegen 2.500 heteroseksuele Poolse vrouwen en mannen om naar een foto van een bloot mannelijk bovenlijf te kijken. Een deel daarvan kreeg een kleine tattoo op hun arm gephotoshopt.

De ondervraagde mannen vonden de getatoeëerde versie aantrekkelijker dan degenen zonder. Waaruit de onderzoekers afleiden dat ze ook denken dat vrouwen tattoos aantrekkelijker vinden. Niet dus, want de meerderheid van de vrouwen zagen de getatoeëerde mannen niet als sexier. Integendeel. Sommige dames vonden ze minder appetijtelijk. Ze zien er minder een potentiële partner en vader in.

Een tattoo wordt immers gelinkt aan meer testosteron, agressie en dominantie. Dat wordt dan weer in verband gebracht met een grotere kans op huiselijk geweld.

Gesponsorde artikelen