Left Right
scrollTop top

VRT gaat legendarische Europese voetbalwedstrijden opnieuw uitzenden


Extra Time
© VRT

Om de sportwedstrijden op de televisie te vervangen, start Canvas met de uitzendingen van Sporza Retro, een terugblik op de meest legendarische voetbalwedstrijden van de afgelopen decennia

Het zijn moeilijke momenten voor sportliefhebbers. Door het coronavirus missen ze alle mooie sportmomenten van het voorjaar. De nationale voetbalwedstrijden en de wielerklassiekers werden van de kalender geschrapt en ook de sportzomer lijkt in het water te vallen met de afgelasting van het EK voetbal en de Olympische Spelen.

Europese clubwedstrijden met een betekenis

Om die wonde te verzachten, komt de VRT met een nostalgisch alternatief. In een nieuwe programma, dat Sporza Retro zal heten, kaart sportanker Karl Vannieuwkerke hoogtepunten van legendarische voetbalwedstrijden aan. Daarvoor krijgt hij iedere week gezelschap van twee centrale gasten. Ieder kiezen zij een Europese clubwedstrijd uit en motiveren zij hun keuze.

In de eerste aflevering krijgt Karl sportverslaggever Filip Joos over de vloer. Hij vertelt over een Brugs mirakel uit 1987. Toen won Club Brugge met 5-0 tegen Borussia Dortmund. Het panel wordt aangevuld door ex-Rode Duivel Wesley Sonck. Hij kiest voor een onvergetelijk Champions League-duel tussen Real Madrid en Manchester United uit 2003.

Sporza Retro wordt voor het eerst uitgezonden op donderdag 7 mei en zal vier weken lang op de beeldbuis te zien zijn. Het programma begint om 21 uur 25 en moet daarmee de Europa League-wedstrijden vervangen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452