VRT gaat ‘Wereldkampioenen’-aflevering over Nainggolan niet uitzenden omdat het niet strookt met de actualiteit

VRT gaat ‘Wereldkampioenen’-aflevering over Nainggolan niet uitzenden omdat het niet strookt met de actualiteit

In de aanloop naar het WK Voetbal in Rusland zet Ben Crabbé in het nieuwe één-programma ‘Wereldkampioenen’ enkele Rode Duivels in de kijker. De aflevering van 31 mei, waarin Crabbé het met Karl Vannieuwkerke, Olivier Deschacht en Kamagurka heeft over Radja Nainggolan, wordt geschrapt.

Woensdag ging het één-programma Wereldkampioenen met Ben Crabbé in première. Elke dag neemt het Blokken-icoon met een panel van specialisten één voetballer onder de loep. Maar de aflevering over Radja Nainggolan wordt dus niet uitgezonden.

Actua-insteek niet mogelijk

“We hebben ook het nieuws van de niet-selectie vernomen”, laat VRT-woordvoerder Hans Van Goethem aan newsmonkey weten. “Er was een aflevering van Wereldkampioenen gemaakt over Radja Nainggolan. Gisteren en vanmorgen hebben we nog bekeken of we die aflevering toch anders zouden kunnen aanpakken. Want we hadden echt heel graag een aflevering aan hem besteed, ook met een actua-insteek. Maar het materiaal was niet opnieuw te monteren zodat het toch zou stroken met de actualiteit. Spijtig genoeg kunnen we die aflevering niet uitzenden.”

Van Goethem geeft nog mee dat de afleveringen over Romelu Lukaku en Vincent Kompany naar voor geschoven worden.

Gesponsorde artikelen